Hogy csináljak karamellt, hogy ne legyen kemény, hanem krémes, folyós állagú maradjon még hűtőben is?
Figyelt kérdés
Ajándékba szeretnék karamellás édességet készíteni, de nem akarom, hogy "követ" harapjon az ajándékozott :D2013. ápr. 28. 20:00
1/5 anonim válasza:
Cukorból nem tudom, hogy kell, de én mindig úgy csinálom, hogy tejkaramellát veszek boltban, vízgőz fölött megolvasztom, és egy kevés tejet adok hozzá. Szerintem így a legegyszerűbb.
2/5 anonim válasza:
Ha a cukorhoz mikor már kezd olvadni, de még nem barna csak sárga vajat kell keverni akkor nem lesz kőkemény. Ki kell kísérletezni mennyi vajra van szükség, sajnos azt nem tudom meg írni, mert én úgy látásra szoktam. Érdemes jó minőségű vajat használni. Készítheted cukor, tej, vaj és keményítőből is , de ennek a receptjére keress rá, mert ezt is csak érzéssel szoktam.
3/5 anonim válasza:
2 vagyok: írok azért kb. mennyiséget hát ha kicsit segít. 3-4 evőkanál cukorhoz, egy kb. élesztő nagyságú vaj mennyiség kell. Ha a tejes verziót csinálod, akkor kell hozzá kb 1 dl tej és 2 evőkanál keményítő. De ezek csak irány adó mértékegységek, mert alapanyagtól, kanál mérettől függ.
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm!
és ezzel a vajas módszerrel kihűlés után mennyire sűrűsödik be ahhoz képest, hogy belekeverem a vajat? nagyon, vagy csak kicsit?
2013. ápr. 28. 20:16
5/5 anonim válasza:
Attól függ mennyi vajat teszel bele, ha sokat akkor abszolút "kenhető" lesz szoba hőmérsékleten. (2 élesztőnyi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!