Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az itthoni instant tésztaleves...

Az itthoni instant tésztalevesekben miért rossz a tészta?

Figyelt kérdés
Árulják ezeket a kínai jellegű tésztaleveseket. Van Knorr, Maggi meg Smack. Az az érdekes, hogy számomra teljesen pocsék a tésztája. Ha veszek az Ázsia centerben kínai gyártmányú instant levest, sokkal finomabb benne a tészta. Az itthoniaknak olyan az íze, mintha sima húslevesbe való cérnametéltet ennék. Nem veszi ezt észre aki gyártja?

2013. ápr. 23. 10:35
 1/2 anonim ***** válasza:

De észre veszi ,csak igy is eltudja adni : Én is mindig az ázsiban veszek : Az különbség ,hogy az ott vehető levesekben rizs ,üveg vagy vonton tészta van .


Rizslisztből és vízből készült tészta. (Néha kukorica keményítő és tápióka is kerül bele, hozzáadásukkal növelik a tészta rugalmasságát.) A vékony cérnametélt, hosszú-és szélesmetélt formájában gyártott tésztát Kelet-és Dél-Kelet Ázsiában fogyasztják előszeretettel. A rizstészta száraz állapotban könnyen összetéveszthető az üvegtésztával. Ez utóbbi azonban nem is rizsből, hanem mungóbabból készül

Az üvegtészta az ázsiai konyha tésztaszerű alapanyaga, melyet elsősorban köretként és levesbetétként használnak fel. Rendkívül vékony, és fogyasztható állapotban szinte átlátszó.

Az igazi üvegtészta mungóbab keményítőből és vízből készül, tojás hozzáadása nélkül. A veseformájú magból száraz-, és nedves őrlési technikával nyerik ki a ragadós, édeskés anyagot, melyet vízzel elegyítenek. A mungóbab könnyebben emészthető, mint a Közép-Európában elterjedt fejtett bab és nem okoz puffadást.

Más tésztafélék elkészítési módjától eltérően az üvegtésztát általában nem főzik meg, hanem beáztatják és megsütik vagy közvetlenül a levesbe teszik. Lehet pirítani is.

Az üvegtészta gazdag vitaminokban és alacsony a kalória-, és szénhidráttartalma.

Szószokkal ízesíthetjük, salátákat lehet belőle készíteni, vagy húsokhoz köretként adhatjuk. Klasszikus Wok-zöldség, de saláták készítéséhez is felhasználják

Wonton tésztalapokat fagyasztva lehet vásárolni, ezek búzalisztből készülnek (régen bablisztből) – de sok esetben helyettesíthetjük rétestésztával is. A tavaszi tekercsekhez is könnyen lehet vásárolni rizslisztből készült üveges lapokat, amelyeket néhány másodpercig párolunk

2013. ápr. 23. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
Én pont a tésztájuk miatt imádom ezeket:)
2013. ápr. 23. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!