Kaptam 2 csomag kávét. Az egyiken azt írja hogy 30% arabica,70% robusta míg a másikon 70% arabica,30%robusta. Melyiknek jobb az íze? Mi ez a két hozzávaló és miért fontos?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 1. 09:57
1/3 anonim válasza:
Az arabica kávé intenzívebb, mint a robusta, ezért finomabb, aromásabb, intenzívebb ízvilágú, mint a robusta, viszont alacsonyabb a koffeintartalma. A robusta kevésbé finomabb, viszont magasabb koffeintartalommal bír.
2/3 Phoney válasza:
Ez a kávé két fajtája. Az arabica finomabb, a robusta viszont olcsóbban termelhető.
Ebből levonhatod, hogy a 70% arabicás a jobb kávé.
A múltkor 800 Ft/kg-os 100% arabicát vettem (őröletlen, hipermarketes saját márkás), de még az is lényegesen finomabb volt, mint a „márkásnak” számító robustás keverékek.
3/3 Phoney válasza:
Jabocsánat... ez csak 0,5 kg 800-ért, de a lényeg marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!