Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy hívják ezekat a vágódeszk...

Hogy hívják ezekat a vágódeszkákat?

Figyelt kérdés

kör alakúak és a fa nem vízszintesen van benne hanem függőlegesen? Sokaknál látom a tv paprika műsoraiban. De interneten nem találom sehol, sehogy. Linkelek egy képet, tudom hogy az nem egy vágódeszka, de úgy néz ki amit keresek. Aki tudja mire gondolok, kérem segítsen nekem.

[link]

2013. márc. 28. 18:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Fa vágódeszka.
2013. márc. 28. 18:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Én csináltatnék egyet asztalossal... Tuti olcsóbb lenne így, mintha boltban vennék ezrekért. Nekem egy sima ragasztott vágódeszkám van (ez is vastag és nagy méretű), 4-5ezer ft.
2013. márc. 28. 18:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy jobban néz ki,de egyáltalán nem praktikus. Az a helyzet,hogy a fa szálirányában nagyon könnyen hasad, tehát, egy erőteljesebb munka során is könnyen azt veszed észre, hogy már nem is egy,nanem kettő vágódeszkád van.Ezért nem készítenek ilyent,meg azért sem, mert a mosogatáskor is a függőlegesen lévő kapillárisokba,mint szivacsba nagy mennyiségű folyadék képes beszivárognai-egyéb,pld.hús nedvéről ne is beszéljünk-ami,ha kiszárad, megintcsak elrepedhet.
2013. márc. 28. 19:04
 4/7 A kérdező kommentje:
1-es, te aztán IQ bajnok vagy..meg marha vicces is..
2013. márc. 28. 19:04
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. De a másik fajta vágódeszkákba is ugyanúgy befolyik a víz, lé,.. vagy nem? mrt nekem van az a fajta is amiben vizsuintesen van a faj és ugynúgy szétnyílt. Azért gondoltam hogy ez jobb lenne és szeretném kipróbálni.
2013. márc. 28. 19:11
 6/7 bamboochatheone ***** válasza:
A legjobb fajta a rétegelt lemez vágódeszka. Nekünk olyan van kb 7 éves és a késnyomokon kívül semmi baja.
2013. márc. 28. 19:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, mivel függőlegesek a rostjai, könnyen repednének.

Ezért úgy szokták megcsinálni ezeket, (vágódeszka, húsos tőke) hogy több kisebb darabor ragasztanak egymáshoz, és oldalt acél abronccsal erősítik össze.

De ha lehagyják az abroncsot, (az inkább csak a komolyabbakon van) akkor is több darabból vannak összeragasztva.

Így, hogy csak levágnak egy korongot, nem tudom mennyire tartós.

Lehet hogy tartós, nem használtam még ilyet.

Ami még elég jó, (bár én ipari méretekhez vagyok szokva) tölgyfa lépcsőfok. Nagy, jó rajta dolgozni, erős, nem kopik, nem deformálódik.

2013. márc. 28. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!