Ha otthon sütünk olajban krumplit miért nincs olyan finom mint ha boltban vennénk kisütni való krumplit?
Amit boltba vesztek az fagyasztott kicsit előfőzött .
Ha igazán finomat akarsz akkor probáld ki ezt .
A burgonyát csak félig süsd meg . majd vedd ki a forró olajból pihentesd 5-10 percig . és tedd vissza a forró olajba süsd aranysárgára . igy kivül ropogos belül omlos puha lesz .
Az olaj hőfoka is fontos forrónak kel lennie 180C -190 C .
krumplikat héjastól megmosom, megtörlöm. Meghámozom őket, és kb. 7 mm-es szeletekre vágom, a szeleteket pedig 7 mm széles csíkokra.
Egy nagyobb nehéz sütőserpenyőbe házi zsírt (vagy napraforgó olajat) teszek és felforrósítom kb. 180 fokra. Annyi krumplit teszek bele, amennyi még kényelmesen mozgatható, keverhető. Pár perc alatt addig sütöm, míg elkezd a krumpli felülete hólyagosodni. Ekkor kiszedem egy mélytányérba. A krumplit így sütöm ki két-három adagban, majd hagyom kihűlni.
Tálalás előtt ismét felforrósítom a zsiradékot, és ugyanekkora adagokban, meg-megkeverve, aranysárgára sütöm. Egy papírtörlővel bélelt tálba szedem. Ha mind kisütöttem, akkor a tálon rázogatok egy keveset, hogy a zsiradék leitatódjék, majd a papírtörlőt kihúzom a krumpli alól.
Mindenki magának sózza a tányérján.
Ha olajban sütöm, akkor is így járok el, azzal a könnyebbséggel, hogy az elősütést és a készresütést egy forgókosaras fritőzben csinálom. Ilyenkor csak ki kell emelni kosarastól az elősütés után, készresütéskor pedig visszateszem a kosarat. Így egyszerre nagyobb adagot (1/2-1 kg krumpli) is tudok sütni
Háború van?
Éhezel?
Nem. Akkor alacsony keményítő tartalmú zöldségeket egyél, a burgonya tulajdonképpen emberi fogyasztásra szinte alkalmatlan. Más, ha az éhenhalástól csak a krumpli választ el. De csak mert finom így sütve vagy úgy sütve, jobb lenne egy évben minél kevesebbszer enni.
Valahogy ezt alig hinném (így az élelmiszertechnológiák ismeretében ilyet sosem hallottam..)
A kókusz zsír egy igen drága és jóféle zsiradék, sokkal olcsóbb, átalakított növényi zsírokat használnak a gyors éttermekben sütéshez. Ha kókuszzsírt használnának, akkor nem lenne szó transzzsírokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!