Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen ételekből áll egy heti...

Milyen ételekből áll egy heti menütök?

Figyelt kérdés
Ebédre vagy vacsorára gondolok.Tehát milyen leves,utána milyen főzelék vagy milyen hús?
2013. márc. 15. 14:34
 1/10 anonim ***** válasza:

Nálunk ez lesz hétfötöl . mi nem nagyon vagyunk levesek ha van az akkor tartalmas .Mi vacsorára eszünk hétköznap fött ételt akkor vagyunk együtt.

Hétfő : alföldi szelet ,sült burgonya savanyúság

Kedd : zeller krémleves,palacsinta

szerda : chillis bab

csütörtök : borsó főzelék tükör tojás

péntek : tenger gyümölcsei tejszines spagettivel

szombat . tárkonyos csirke ragú leves ,töltött csirke comb ,krumplipüré, rizibizi, savanyúság ,fekete erdő torta

vasárnap . a szombati maradék ..

2013. márc. 15. 14:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Ilyenekre gondoltam.Jöhetnek még.
2013. márc. 15. 15:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Nagyon vegyes.

Vasárnapra döntöm el: pörkölt vagy sült, nokedlivel, krumplival, vagy főzelékkel. Ha darálthús, akkor rakott, vagy fasírozott. Esetleg felcsíkozott husi-nyesedékből raguszerű, mártással, rizi-bizivel stb.

A hét következő 1-2 napját az határozza meg, hogy a vasárnapi kajából mi maradt, és azok kitesznek-e még egy ebédet változatlan formában, vagy esetleg valamit variálni kell rajta. Pl. törtkrumpli maradékból krumplistészta, nokedli maradékból tojásos nokedli, vagy a pörkölt maradékból gulyásleves,vagy éppen összefőzöm pirított tarhonyával, esetleg hordós káposztával lesz belőle húsos káposzta, a sült-maradékból brassói.

Általában 2 nap van valamiféle tészta-étel, akkor előtte egy tartalmasabb leves (gulyás-leves, vagy ragu-leves stb.)

Szoktam beiktatni egyszerű kajákat pl. rántott zöldségfélék körettel (kelkáposzta, karfiol, rántott tök) hasonlókat, vagy éppen paprikás-krumplit, vagy krumplis-tarhonyát.

Vagy ha nincs kedvem főzöcskézni, akkor imádom a sült krumplit tükörtojással, vagy sült-főtt virslivel, stb.

Nagyon kevés "előre kötelezően kikötött" kaját főzök, leginkább amit éppen akkor pillanatnyilag ehetnékem van.

Kevés leves, inkább zöldség-levesek: karfiol, karaláb, zöldbab, borsó.

Vagy a tarka-bableves, egy adag túrós-tészta előtt, vagy káposztás tészta előtt.

Lecsót, vagy paradicsomos húsgombóc, valamelyik héten paradicsomos káposztára éheztem.

Azt hiszem írtam elég sokfélét, de ha kell még, szólj, szívesen írok.

Hogy a húsokat, hogyan, hányféle-képpen, arra gondolom, vannak ötleteid. Egyébként is nagyban függ attól, hogy milyen jószágból van.

Imádom a májat a legkülönbözőbb módon, a köröm-pörköltet, pacalt, de a rántott husit is, vagy éppen daráltnak, rizseshúsnak, stb. stb. stb. stb. :))))

2013. márc. 15. 16:20
 4/10 anonim ***** válasza:

3-as vagyok:

Ma fasírozottat készítettem, pár szem krumplit sütöttem hozzá. Holnap a maradékhoz megfőzöm a zöldbab főzeléket. :)))

Vasárnap készítek brassóit és karaláb levest.

Most így gondolom, de meglehet, hogy valami egészen más jön össze. :)))

2013. márc. 15. 16:22
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. :)
2013. márc. 15. 16:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Levest nagyon ritkán eszünk, kb. hetente egyszer, ez valamilyen krémleves szokott lenni, leginkább gyümölcs, ritkán zöldség. A főzelékeket nem igazán szeretjük, de nagy ritkán szoktam készíteni zöldborsót vagy szárazbabot, mert előfordul, hogy ezeket megkívánjuk. Leginkább húsos ételeket készítünk és desszertet. De gyakran eszünk tésztát is, szeretjük az olaszos ételeket, de szinte bármit, ami tésztás. Millió szósz variáció létezik, nem csak olaszos ízvilággal. Húsok közül a csirkét, pulykát és a sertést szeretjük csak. Ezeket vagy megsütjük, vagy darálva készítünk belőlük valamilyen ételt. Rántott, olajban sütött ételeket ritkán készítünk, szóval inkább a fűszerekkel, köretekkel variálunk. Az édesség elengedhetetlen, szinte minden nap sütök valamilyen süteményt, vagy készítek pohárkrémet, tiramisut, ilyesmit. Ezek inkább vacsorára szoktak készülni, mert frissen szeretjük az ételeket, és a munka mellett nincs időm főzni csak este. A munkahelyről ebédidőben étterembe szoktunk menni, ott is ilyen ételeket eszünk, vagy rendelünk.
2013. márc. 15. 18:18
 7/10 anonim ***** válasza:

héten ez volt

ebédre betyárleves, káposztástészta

kedd betyárleves, rizseshús

szerda paradicsomleves, vajaskrumpli sült hal, csalamádé

csütörtük paprikáskrumpli, csalamádé, palacsinta

ma volt zöldborsóleves, krumplifőzelék sültvirsli

holnap maradék leves, sült máj rizzsel

vasárnap húsleves, töltött csirke, rizibizi, cékla, kókusztekercs

vacsora volt

tejberizs, rántotta, melegszendvics, bundáskenyér, kalács narancslekvárral, tükörtojás kenyérrel, pirospaprikával

jövőhéten tuti lesz egyik nap

paradicsomos húsgombóc krumplival

gulyásleves, krumpliprósza szalonnával

lencseleves túrógombóc

sárgaborsófőzelék sült hússal

tarhonyáshús

lecsó

2013. márc. 15. 19:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja,Vajdaságban élek és találtam pár új ételt.A ragulevest és a gulyáslevest még nem főztem,de holnap kikeresem neten.Köszi a válaszokat.Mind hasznos volt.
2013. márc. 15. 20:26
 9/10 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

[link]

Ezt a fajta ragulevest készítem (Csongrád megyében)

A gulyás-leveshez:

valójában marhahúsból kell(ene), de sokszor készítjük sertésből is. Felteszed, mintha pörköltet főznél, amikor a husi félig megfőtt, hígítasz a levén, beleraksz néhány szem összevágott krumplit, egy jó adag karikára szelt répát-gyökeret, apróra vágott petrezselymet. Amikor ezek is félig megfőttek, akkor fodroskocka, vagy lebbencs tésztát főzöl bele.

Személy szerint leginkább olyankor főzök gulyás-levest, amikor van egy kislábas alján pörkölt-maradék, amire már azt mondjuk, hogy szinte semmire sem elég. No akkor jön ez a variáció. Persze nem feltétlenül kell megvárni a maradékot, lehet készíteni egyenesben is. :))))

2013. márc. 16. 07:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2013. márc. 17. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!