Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A cukkinit nyersen is lehet...

A cukkinit nyersen is lehet fogyasztani?

Figyelt kérdés

2013. márc. 11. 16:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Ugyanúgy, mint a répát, karfiolt.
2013. márc. 11. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sokszor láttam már főző műsorokban salátába tették nyersen, itt egy recept:

[link]

2013. márc. 11. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Cukkini:


Az uborka és a tök házasságából született zöldség, mely lehet világos-vagy sötétzöld, sárga vagy sárga csíkos, azonban színtől függetlenül beltartalmi értékeik hasonlóak.

Az íze tulajdonképpen semleges, nem tolakodó, fűszerekkel jól befolyásolható. Bátran ehetünk belőle, nem okoz puffadást, mint a rostgazdag ételek némelyike, ráadásul igen csekély az energiatartalma, így a súlycsökkentő diéták ételeiben a "tömeget adó" hozzávaló lehet. Mivel a tápértékének zöme a puha héjában rejlik, ezért szerencsésebb a zsenge, 15-20 cm-es, még puha héjú példányokat megvenni. Ezek héjastul elkészíthetők, és a magházat sem kell kikaparni. A kifejlett, 25-30 cm-es termések is ehetőek, csak ezeket meg kell hámozni. Készíthető belőle - mint a tökfélékből - főzelék, lecsó, pörkölt, pástétom, fasírozott, rakott-, sült egytálétel és rántott húspótló, de az uborkához hasonlóan saláta, savanyúság is. Grillezve, nyárson sütve, a húsokhoz hasonlóan fűszerezve szintén kitűnő fogás.

2013. márc. 11. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!