Még megmenthető a mézem? Kristályos lett, vissza lehet valahogy eredeti állapotába varázsolni?
Figyelt kérdés
Nem szeretem a kristályos mézet,hányingerem van tőle.Kidobni meg nem szeretném,mert külföldről kaptam,és nagyon finom,csak így nincs gusztusom megenni.
Valami ötlet?
2013. márc. 5. 22:26
1/6 anonim válasza:
Felteszed egy lábos vízbe állítva az üveget a tűzhelyre és elkezded melegíteni. De ne legyen a víz forró olyan takarék lángon melegítgesd. A víz kéz meleg legyen. Addig csináld ezt amíg a méz újra folyékony lesz.
2/6 anonim válasza:
Mikroba beleteszed azt a mennyiséget, amit kell, és szép folyós lesz. Egy idő múlva újra kristályos lesz, de úgyse akarod az egészet felhasználni :)
3/6 doboszoli válasza:
Így van.
Sőt, méhészmester barátom felvilágosított, hogy a kristályosodás a "jó" mézekre jellemző, nem a hamisítottakra, minden ellenkező híreszteléssel szemben.
A repceméz kristályosodik leggyorsabban, az akác kevésbé.
4/6 mustafa33 válasza:
Örülj neki hogy kristályososodik, így tudod, hogy nem vágtak át. langyos vizbe tedd az üveget. maximum 40°C. A magasabb hőmérséklet tönkrevágja a mézet. Ha felfőzöd akkor is szép folyós lesz, csak semmi értéke nem marad, hizlaló folyékony cukor lesz belőle. A hozzáértők szerint a mikrohullám is megöli a mézet, ha csak langyosra melegíted is a mikróba.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
2013. márc. 7. 15:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!