Hogyan kell csipszet csinálni?
■Két közepes méretű burgonya
■Legalább negyed liter olaj
■Só és kedvenc fűszereink
■Papírtörlők
■Egy lábas vagy olajsütő
■Egy éles kés vagy szeletelő
■Burgonyahámozó (ha szükséges)
Először hámozzuk meg a burgonyákat. Hámozzuk az üres mosogatóban elhelyezett szemetes zacskóba, így könnyebb a takarítás utána. Egy éles késsel óvatosan szeleteljük fel a krumplikat addig, amíg egy csomó szép, vékony szeletet nem kapunk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabb lesz a chips.
Öntsünk olajat egy serpenyőbe és forrósítsuk 190°C-ra, majd lassan helyezzük bele a burgonyaszeleteket egy fogóval. Ne hevítsük túl az olajat, mert kifuthat a serpenyőből, vagy egyéb veszély merülhet fel. Ne feledjük, nem mulatságos, ha ránk vagy a barátainkra csapódik a forró olaj. Legyünk óvatosak!
Első: Szinte ugyanígy csináltam, mégsem sikerült:(
Második: Ez nekem is eszembe jutott, hogy esetleg sütőben kellene kipróbálni. Na holnap ki is próbálom.
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
> A végeredmény sima tocsogó olajos és puha sültkrumpli lett.
- Nagyon vékonyra szeleteld (1-2mm)
- Forró legyen az olaj
- Mielőtt beleteszed az olajba a szeleteket mosd meg őket (legyenek egy kicsit vizesek) (vigyázz, mert jobban fog fröcsögni az olaj)
- A szeleteket egymástól elválasztva, egyessével tedd bele az olajba (ne tapadjanak össze)
Harmadik: Én meg pont hogy azt gondolnám, hogy ne legyen vizes, valahol olvastam is miért nem jó. De érdekes, egy próbát megér:)
Negyedik: Köszönöm szépen, nem is gondoltam volna, hogy nem jó mind a csipszsütésre. Bemegyek majd a zöltségeshez, remélem tud valami hasznos választ adni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!