Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell csipszet csinálni?

Hogyan kell csipszet csinálni?

Figyelt kérdés
Ma megpróbáltam, igaz nem uborka szeletelővel, ahogy írtak, de nagyon vékonyra sikerült. A végeredmény sima tocsogó olajos és puha sültkrumpli lett. Amelyiket meg tovább hagytam sülni, szinte égett íze lett. Lehet ezt olyan ropogósra csinálni, mint a bolti?
2013. márc. 5. 21:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%

■Két közepes méretű burgonya

■Legalább negyed liter olaj

■Só és kedvenc fűszereink

■Papírtörlők

■Egy lábas vagy olajsütő

■Egy éles kés vagy szeletelő

■Burgonyahámozó (ha szükséges)

Először hámozzuk meg a burgonyákat. Hámozzuk az üres mosogatóban elhelyezett szemetes zacskóba, így könnyebb a takarítás utána. Egy éles késsel óvatosan szeleteljük fel a krumplikat addig, amíg egy csomó szép, vékony szeletet nem kapunk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabb lesz a chips.

Öntsünk olajat egy serpenyőbe és forrósítsuk 190°C-ra, majd lassan helyezzük bele a burgonyaszeleteket egy fogóval. Ne hevítsük túl az olajat, mert kifuthat a serpenyőből, vagy egyéb veszély merülhet fel. Ne feledjük, nem mulatságos, ha ránk vagy a barátainkra csapódik a forró olaj. Legyünk óvatosak!

2013. márc. 5. 21:25
 2/13 anonim ***** válasza:
2013. márc. 5. 21:27
 3/13 A kérdező kommentje:

Első: Szinte ugyanígy csináltam, mégsem sikerült:(

Második: Ez nekem is eszembe jutott, hogy esetleg sütőben kellene kipróbálni. Na holnap ki is próbálom.

Köszönöm szépen a válaszokat!:)

2013. márc. 5. 21:32
 4/13 anonim ***** válasza:

> A végeredmény sima tocsogó olajos és puha sültkrumpli lett.

- Nagyon vékonyra szeleteld (1-2mm)

- Forró legyen az olaj

- Mielőtt beleteszed az olajba a szeleteket mosd meg őket (legyenek egy kicsit vizesek) (vigyázz, mert jobban fog fröcsögni az olaj)

- A szeleteket egymástól elválasztva, egyessével tedd bele az olajba (ne tapadjanak össze)

2013. márc. 5. 21:36
 5/13 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, az a javaslatom, hogy keress fel egy zöldségest és vegyél kifejezetten sütni való burgonyát. A leírásodból kiderül neked nem az van. Ugyanis van amelyik főzni jó van amelyik salátának és van sütni valónak is. Vagy a neten nézz utána és kifejezetten olyan fajtát vegyél.
2013. márc. 5. 21:39
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
pl itt is írnak néhány fajtát [link] és ki kisérletezheted a tökéletes csipszedet :)
2013. márc. 5. 21:43
 7/13 anonim ***** válasza:
51%
azz se mindegy milyen krumpli!!van direkt sütnivaló is olyan kell......
2013. márc. 5. 22:00
 8/13 A kérdező kommentje:

Harmadik: Én meg pont hogy azt gondolnám, hogy ne legyen vizes, valahol olvastam is miért nem jó. De érdekes, egy próbát megér:)

Negyedik: Köszönöm szépen, nem is gondoltam volna, hogy nem jó mind a csipszsütésre. Bemegyek majd a zöltségeshez, remélem tud valami hasznos választ adni:)

2013. márc. 5. 22:06
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már sikerült :) A lényeg, hogy uborka szeletővel kell szétvágni és nagyon forró olajba kell tenni, egyszerre keveset, éppen amennyi elfér a felszínen. Úgy szép lesz és ropogós :)
2013. márc. 5. 22:14
 10/13 anonim ***** válasza:
Az egyik legfinomabb chipset nem sütnivaló krumpliból csináltam.Igazuk van akik azt írják hogy a krumpli minöségétől függ milyenre sikerül.Lényeg hogy az uborkareszelőn való reszelés után száraz konyharuhával töröld és száritsd.Utána nagyon forró olajban süsd de ne tegyél tul sok krumplit egyszerre az edénybe,és mindig kevergesd forgasd ne ragadjanak össze.Ezután egy tálba szedd ki ami aljára konyhai törlöpapirt tegyél hogy felszivja a felesleges olajat.Ha nincs törlöpapir akkor illat nélküli wc papir vagy papirzsebkendö is jó.-Vegetát elkeverek pirospaprikával és örölt köménymaggal ezt szórom rá.
2013. márc. 5. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!