Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit főzzek? Nem tudok elmenni...

Mit főzzek? Nem tudok elmenni boltba.

Figyelt kérdés
Krumpli, hagyma, copfocska, paradicsom van itthon. Meg rizs.
2013. márc. 2. 08:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Tojásod van-e?????

Paradicsom leves rizzsel, vagy a copfocska tésztával + paprikás krumpli. Tökéletes szombati kaja!

Főtt rizst leszűröd, ha meghűlt sóval, borssal, zúzott fokhagymával egyéb fűszerekkel, nyers tojással, zsemlemorzsával összegyúrod fasírozottnak, a gombócokat kicsit ellapítva megforgatod zsemlemorzsába és kisütöd = hamis fasírt, hozzá hagymás törtkrumpli köretnek.

De ha a megfőtt, leszűrt krumplit gyúrod így össze, és abból készíted a hamis fasírtot, mellé párolt rizst adsz köretnek. :)))) Persze, ha van tojásod!

Ha van tojásod, akkor lehet tojás-pörköltet is. Persze ahhoz viszont egy kis tejföl is kellene. Köretként lehetne főtt tészta, főtt rizs, de éppen nokedli is.

Ha van tojásod, akkor símán főzehetsz tojásos nokedlit ebédre.

2013. márc. 2. 08:33
 2/6 anonim ***** válasza:
paradicsom leves ,
2013. márc. 2. 08:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Pari levest hogyan kell pariból? Én mindig püréből szoktam.
2013. márc. 2. 08:42
 4/6 anonim ***** válasza:

A parilevest én is vagy az üveges ivóléből, vagy a dobozos sűrítményből készítem.

A szemes paradicsomból készíts egy kis salátát a paprikás-krumpli mellé: cikkekre vágod, pici sóval, és ízlés szerinti cukorral megszórod, egy korty vízzel megöntözöd. Ha a cukor elolvadt, akkor citromlével ízesíted.

De ha van, vagy pár napon belől lesz hozzá 1-2 zöldpaprikád is, akkor tudsz belőle egy lecsó-alapot készíteni, és akkor egy készre-sütött natúr-szeletet belerotyogtatsz, bármilyen körettel (főtt rizs, főtt tészta) nagyon fincsi tavaszias jellegű kajád lehet vele.

2013. márc. 2. 09:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Krumplistésztát csinálnék bazsalikomos paradicsomsalátával
2013. márc. 2. 11:36
 6/6 A kérdező kommentje:

Már meg van köszi:)

Krumplistészta, zöldségleves.

2013. márc. 2. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!