A paradicsom Gyümölcs vagy Zöldség?
Figyelt kérdés
2008. jún. 7. 15:17
11/42 anonim válasza:
tuti hogy zöldség, mert ha megnézed ugyanolyan mint a krumpli termése, a krumplinak a gumóját esszük meg, mert a temés mérgező.....olyan mintha kis zöld paradicsomok lennének rajta... ZÖLDSÉG
12/42 anonim válasza:
A paradicsom, uborka, cukkíni, avokádó, a paprikafélék, hüvelyesek és tökfélék botanikailag gyümölcsnek tekintendők, hiszen ezek mindegyike érett magház!!!!
13/42 anonim válasza:
Szerintem is gyümölcs. Szerkezete miatt. Gondolj bele, nincs még egy ilyen zöldség, ellenben mennyi gyümölcs van, ami inkább hasonlít hozzá. (bogyós gyümölcsök)
14/42 anonim válasza:
Zöldség, szerintem, nekem anno az iskolában is zöldségként tanították, és most is zöldségként tanítják legjobb tudomásom szerint.
15/42 anonim válasza:
A paradicsom növénytani szempontból GYÜMÖLCS.
16/42 anonim válasza:
Biztos hogy gyümölcs, ma láttam a Tv-ben! Nekem is furcsának tűnik, és ma tudtam meg! GYÜMÖLCS!
17/42 anonim válasza:
Gyümölcs! Meg a paprika, bab, borsó, uborka, cukkini, avokádó is mind gyümölcs!
18/42 anonim válasza:
Nem tudom pontosan, mi a különbség a zöldség és a gyümölcs között, de a paradicsom az tuti zöldség!
19/42 anonim válasza:
Már bocsánat, sok tudatlan b*rom, botanikát tanulok (növénytant) és a paradicsom márpediglen zöldség! Neten a bizonyíték:
Mitől zöldség a zöldség, és mitől gyümölcs a gyümölcs?
Azt, hogy mit nevezünk zöldségnek, és mit gyümölcsnek, a valós botanikai hovatartozáson kívül a kulturális közeg is befolyásolja. Mert míg például egy zöldségesnél garantáltan a zöldségek között érdemes keresnünk a paradicsomot, az a diák, aki növénytanvizsgán zöldségnek nevezi azt, nem számíthat túl jó jegyre. (...)
20/42 anonim válasza:
Bocsánat, előző vagyok: ''Márpediglen a paradicsom igenis zöldség''
BOCSÁANT, ELÍRTAM GYÜMÖLCSÖT AKARTAM ÍRNI!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!