Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Fehér csokiból is érdemes a...

Fehér csokiból is érdemes a drágábbat venni?

Figyelt kérdés

Úgy értem, a fehér csoki ugye általában nem igazi csoki, hanem főleg csak cukor meg növényi zsír (jó, meg kakaóvaj, de az nem túl sok).

Nekem egy recepthez fehér csoki kéne, és mivel torta lesz valakinek, nem szeretnék úgymond "szemetet" rakni bele, de van-e jobb és rosszabb minőségű fehér csoki, vagy tökmindegy, milyen drágát veszek?



2013. febr. 20. 11:22
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
A Milka fehér csoki szerintem az jó!
2013. febr. 20. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
Azt nem mondanám, hogy a fehér csoki nem csoki. Előttem van egy tábla, az összetevők között van 30% kakaóvaj, 24 százalék tejpor, cukor. A gagyi csokikra jellemző hidrogénezett növényi zsír minimális lehet benne, az első 5 összetevőben nem látok ilyet. Szóval egy jó fehér csoki nagyságrendekkel jobb, mint a pórnép által otthon készített "csoki" amiben nulla kakaóvaj van ellenben rengeteg margarin. :()
2013. febr. 20. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 Andizsuzsi ***** válasza:

A fehér csoki nem csoki, legalábbis a hivatalos formula szerint. Csokoládénak az nevezhető, aminek a zsírmentes kakaó szárazanyag tartalma eléri legalább a 14%-ot. Mivel a fehér csokiban nincs kakópor, így az hivatalosan nem csokoládé. (és leglább 18% kakaóvaj tartalommal. A többi szemét nem tartozik a csokoládé kategóriába. Mondjuk nálam az 50% kakaótartalomnál kezdődik)


De szerintem is fehérből nem nagyon tudsz mellé nyúlni, szerintem azok hasonlóak. Nézd meg esetleg, hogy mennyi kakaóvaj és mennyi cukor van benne.

2013. febr. 20. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 Phoney ***** válasza:
82%
Ettem én már olyan fehércsokit, hogy kifordult a számból... attól, hogy hiányzik belőle a „barna”, még ugyanúgy van belőle minőségi és undorító is. A csoki minőségét főleg az határozza meg, hogy mennyi kakaó(vaj) van benne, és mi van még benne ezen kívül. Mert a legtöbb csoki ugye nem 100% kakaó(vaj), a minőségi sem.
2013. febr. 20. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Egy dolog a kakaóvaj az natúr növényi zsír Nyilván a drágábbnak nagyobb a kakaóvaj tartalma.Ugyanúgy mint amelyik több kaqkaóport tartalmaz az is drágább!A fehér csokit muszály ízesíteni mert nem lenne íze.
2013. febr. 20. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 Andizsuzsi ***** válasza:

"Mert a legtöbb csoki ugye nem 100% kakaó(vaj), a minőségi sem."


Még szerencse. Akkor csak kissé kakaó ízű margarint ennénk:) Pl. mint a kókuszzsír.


A csokoládéban kakaóvaj, kakaópor és cukor van. Hogy milyen minőségű, az ezen összetevők arányán múlik.

2013. febr. 20. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Akkor igyekszem valami jobb minőségűt találni.
2013. febr. 20. 20:21
 8/9 anonim válasza:
A Lidl saját márkás Bellarom fehér csokiban az összetevők leírása szerint csak kakaóvaj van és nincs egyéb növényi zsír. Ja, és nagyon finom.
2014. okt. 9. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, meg fogom nézni!
2014. okt. 15. 19:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!