Ha december 21-én lejárt a cappy baracklé szav. Ideje, de nem volt felbontva, viszont hűtve sem, akkor azt még meg szabad inni?
Nem tudom, miért nem tudják felfogni az emberek, hogy az éllemmiszereken lévö dátum NEM a FOGYASZTHATÓSÁG idejét jelenti, hanem a MINÖSÉGMEGÖRZÉS idejét. Ez annyit jelent, hogy addig garantálja a gyártó, hogy az ize és állaga optimális marad. De ha ez lejár, attól a termék nem lesz rossz, ugyanúgy fogyasztható.
Nyugodtan idd meg, ha nincs erjedt, rossz ize/szaga.
Mondjuk a friss tej azért képes megromolni a lejárati időn túl, meg a hústermékek stb, de épp egy ilyen gyümölcslénél én sem gondolnám, hogy baja lenne.
Én azt is meg szoktam nézni, hogy mikor gyártottak egy adott terméket.
Mert minél nagyobb a fogyaszthatósági időtartam, annál kevésbé számít mondjuk egy hónap.
Pl. ami összesen 5 évig volt "fogyasztható", ott egy hónappal a lejárat után valószínű, hogy kutya baja, míg ha valami 3 hónapig "jó", akkor ott egy hónappal a lejáraton túl már lehetnek gondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!