Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a kávét...

Miért van az, hogy a kávét vízzel készítjük a kakaóport pedig tejbe rakjuk?

Figyelt kérdés
Nagy általánosságban.
2013. febr. 2. 16:33
 1/2 anonim ***** válasza:
a kávét utána még tejjel felhígithatod (latte), vagy más tejterméket teszel bele (tejszín) csak kevés kávéfajtába nem raknak valamilyen más tejszármazékot.
2013. febr. 2. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

A kakaó valamennyire oldódik a tejben/vízben és magát az "anyagot" is megisszuk. A kávénál a kávé nagyja nem lesz elfogyasztva, hanem csak ami kioldódik/átszűrődik a vízzel együtt a kávérétegen. Más az elkészítési mód. A tej forralás hatására kicsit másként működne a kávéfőzőben mint a víz. Hát nem? :)

(Ez olyan kérdés kb mint az, hogy miért nem esszük héjastól a narancsot?)

2013. febr. 5. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!