Miért van az, hogy a kávét vízzel készítjük a kakaóport pedig tejbe rakjuk?
Figyelt kérdés
Nagy általánosságban.2013. febr. 2. 16:33
1/2 anonim válasza:
a kávét utána még tejjel felhígithatod (latte), vagy más tejterméket teszel bele (tejszín) csak kevés kávéfajtába nem raknak valamilyen más tejszármazékot.
2/2 anonim válasza:
A kakaó valamennyire oldódik a tejben/vízben és magát az "anyagot" is megisszuk. A kávénál a kávé nagyja nem lesz elfogyasztva, hanem csak ami kioldódik/átszűrődik a vízzel együtt a kávérétegen. Más az elkészítési mód. A tej forralás hatására kicsit másként működne a kávéfőzőben mint a víz. Hát nem? :)
(Ez olyan kérdés kb mint az, hogy miért nem esszük héjastól a narancsot?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!