Mi a különbség a vaj és a vajkrém között?
"
-Teavajnak nevezzük a legalább 80% zsírtartalmú vajat (ennek különleges minőségű változata a márkázott vaj).
-A szendvicsvaj legalább 70% (a Magyar Élelmiszerkönyv szerint legalább 68%) zsírtartalmú
-A különböző vajkrémek általában 40% körüli arányban tartalmaznak tejzsírt, és sok más ízesítő- illetve adalékanyag is megtalálható bennük.
"
A vaj az tiszta, a vajkrémnek már több adaléka van.
A Vajk rém pedig egészen más.
Gyártáskor a tejet felforralják.Majd a tejből kicsapódik a sok zsír, és a tej tetején egy zsíros trutymó lesz.Na ez a vajkrém.
A vaj pedig úgy készül hogy a vajkémet tovább forralják
és mégsűrűbbre készítik.Sót és más vegyi anyagokat adnak a vajkrémhez.A többi adalékanyag és a só miatt megnől az A-vitamin tartalma és sárgás színe lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!