Tengeri haltörzs? Hogyan?
Chilis citromos olajba be pácolom . Majd forró serpenyőben mindkét felét pirosra sütöm .
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 dl sör
3 tojás
0,5 dl
olaj
kevés só
Sör tészta
Elkészítés:
A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.
Ebbe a sűrű keverékbe forgatjuk bele a húsokat, vagy a zöldséget. Előtte azonban lisztbe lehet mártani, hogy jobban tapadjon rá a sörtészta.
Az első válaszoló által leírt (Orly) módon is szoktam készíteni.
Tóparti, Bezzegh Tibi barátom módszerét is közreadnám:
-1/3 rész sima liszt
- " kukorica liszt
- " zsemlemorzsa
Ebben forgatja (ott a keszeget, potykát), majd kisüti. Fokhagyma opció. Szenzációs!
Köszönjük Tibikém!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!