Hol tudok EGY HELYEN, OLCSÓN GLUTÉN ÉS TEJMENTES ALAPÉLELMISZEREKET vásárolni?
Figyelt kérdés
Egy betegség miatt 1 napig nem ehetek glutén, tej, és cukortartalmú élelmiszereketA lehetősége gluténmentes tészták, gluténmentes liszt, hajdian, köles, rízstej nagyjából. Egy bioboltban láttam, hogy nagyon drágák. Nem lehet valahol ezekhez olcsóbban és egy helyen hozzájutni?2013. jan. 28. 16:16
1/4 anonim válasza:
Egy napért tök felesleges ilyen jellegű alapanyagokat beszerezned, mert roppant drágák, és nem is olyan finomak. Egyél krumplit, rízset, de nem fagyasztottat, vagy gyors kaját. Húst natúron kisütve, de ne panírozva, mert a liszt glutén tartalmú. A bolti felvágottak, virslik kerülendők, mert valami tuti van bennük. Kenyér helyett rízs szeletet, vagy kukoricás abonettet használj, vajnak Liga csészést, ha felvágottat akarsz a Délhús-nak vannak tej és gluténmentes csomagjaik rá van a csomagolás elejére írva. A húsok fűszerezésénél vigyázz, csak alapfűszereket használj, ne előre keverteket, és ne delikátot, mert glutént és tejport is tartalmazhatnak. Sárga almát nem lehet egyedül a gyümölcsök közül.
2/4 anonim válasza:
nagyon jókat írta zelső
én annyit tennék még hozzá, hogy pl az aldiban nagyon sokféle és finom felvágott van, ami glutén/tejszármazék mentes, esetleg nézz körül, mert pl most bio-akciók is vannak.
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Elírtam a kérdést természetesen nem 1 napig, hanem 1 hónapig! Tehát egy olcsó helyet keresek, ahol mindent megkapok, és hát hosszabb távra. Az 1 hónap után is csak mérsékelten ehetek ilyen ételeket, de azt már tuti nem fogja bírni a pénztárcám :-(
2013. jan. 30. 12:05
4/4 anonim válasza:
Nem tudom, merre laksz, de ha mondjuk Pesten, vagy más olyan városban ahol nekik van üzletük, akkor a Táplálékallergia Centrumot tudom javasolni (taca.hu), itt sem olcsók a dolgok, de olcsón sehol nem fogod megkapni őket, és itt legalább figyelnek arra hogy a lehetőségekhez mérten ne legyen nagyon drága, és hogy biztosan ne tartalmazzon olyasmit amit nem ehetsz. Ráadásul a pesti boltban nagyon segítőkészek is, bátran kérdezhetsz tőlük a diétával kapcsolatban. Kitartást neked, szólj ha van valami kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!