Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A CANDEREL édesítőszer jó?

A CANDEREL édesítőszer jó?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy nagyon hasonlít az íze a cukoréhoz és tényleg semmi mellékíze nincs....de vajon nem ártok a szervezetemnek? A kávémba reggel 5 szemet teszek.
2009. szept. 1. 21:08
 1/7 anonim ***** válasza:
De ártasz:s Ugyanis aszpartámból készül, ás az nagyon rákkeltő. Nekem is mondták anno, hogy az milyen jó, de én inkább kihagyom. Viszont a Süssina, a Norbi Sweet meg a Fruktíz is nagyon jó:) én is azokat használom néha.
2009. szept. 1. 21:14
 2/7 anonim ***** válasza:
79%

Az, hogy nagyon rákkeltő lenne, az nem bizonyított, különben nem engednék forgalmazni, illetve nem venné meg senki.

5 szem viszont nagyon sok. Nem szabad túlzásba vinni.

Olyan édesen meg sem bírnám inni.

2009. szept. 1. 22:42
 3/7 A kérdező kommentje:
A Norbi nem tartalmaz aspartamot?????? Akkor az nem rákkeltő?????
2009. szept. 2. 08:16
 4/7 anonim ***** válasza:
A Norbi nem tartalmaz, tudtommal épp ezért.Amúgy 2. válaszoló: egy csomó cuccról bebizonyították már,hogy rákkeltő(élelmiszerekről is, nem is beszélve a kozmetikumokról), mégis forgalomba hozzák. Mindenesetre bármelyik dietetikus vagy term.gyógyász megmondja, hogy egyáltalán nem szabad Aspartamot enni, mert nagyon súlyos dolgokat tud okozni. Persze az igaz itt is, hogy nagyon kis mennyiségben még begbírkózik vele a szervezet. (1. voltam)
2009. szept. 7. 17:39
 5/7 anonim ***** válasza:

A "nagyon rákkeltő" dolgokkal nem birkózik meg a szervezet. Direkt utánanéztem mielőtt beírtam, és az aszpartam rákkeltő hatását nem bizonyítottnak tartják a szakemberek.

Mi az hogy bármely diatetikus? Milyen alapon nyilatkozol te mások nevében? Talán mindet megkérdezted?

2009. szept. 8. 08:57
 6/7 anonim válasza:

Hadd tájékoztassalak titeket, hogy az aszpartám nem arról híres, hogy rákkeltő lenne! Édesítő ereje 180-szor nagyobb, mint a cukoré. Az aszpartám fenalaninra, aszparaginsavra és metanolra bomlik a szervezetedben. És tudniillik, hogy a fenilalanin az esszenciális aminosav, ami annyit mond, hogy a szervezetednek szüksége van rá, de nem tudja saját maga előállítani, a környezetedből kell felvenned a táplálékkal együtt. Az aszpartám nem mérgező, hisz természetes aminosavakból van előállítva. A metanol pedig csak jó nagy mennyiségben ártalmas, ami 20 liter light kólában sincs benne.

Szal nemke'félni!

2010. máj. 28. 12:30
 7/7 anonim válasza:

Csak szolok hogy 2023 juliusaban a WHO rakkeltonek jegyezte be az aszpartamot...." Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) az aszpartámot az „emberre nézve potenciálisan rákkeltő anyagként” kell feltüntetni."

Ennyit errol.

2023. jún. 29. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!