Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 25e Forintom van a hónap...

25e Forintom van a hónap végéig ételre. Szerintetek könnyen ki lehet hozni ennyiből egy kezdő "szakácsnak" egy személyre?

Figyelt kérdés

Van itthon étel azért rendesen.. Van két hamburgerre elegendő hús+zsömle lefagyasztva, fél csomag wok zöldség, 3 kis csomag leveles tészta (a 275 grammos kinyújtott), 1 adag töltött káposzta, 1 adag rakott káposzta, 1 adag túrós tészta, 1 adag brassói, 1/2 kg túró, zöldbab, 1/2 csomag mirelit sült krumpli, valamennyi mirelit panírozott hús/húskorong, kb 2 pár virsli, 10-15 dkg sertés darálthús, 40dkg darált marhahús, 3*700gramm marha lábszár, 3 egész csirkemell, 1 csirkemell felcsíkozva, 1 csirkemell felkockázva, 1 zacskó mirelit paella, ezek vannak lefagyasztva.. Egyéb alapanyagokból van 4 kg liszt, 1 kg cukor, 1 kg rétesliszt, 1/2 kg rizs, 1 kg kenyérliszt, 1/2 zacskó spagetti és csuszatészta, kb 1 kg búzadara, 3 konzerv kukorica, 1 konzerv csicseriborsó, meg még pár apróság, pl tészta alapporok (yorkshire puddinghoz meg shortcrust pastry mix, ezekhez csak víz kell), befőttek, kompót, savanyúság, ketchup-majonéz-mustár, fűszerek, alapporok, leveskockák, reggelire gabonapelyhek és zab, kakaópor, pudingporok, ilyesmi.

Egyáltalán nem tudom felmérni, hogy ez így mennyi étel meg mire elég, és mennyire jól kombinálhatóak.. Ráadásul általában több pénz van a számlámon, és így nem nagyon kell néznem az árakat, szóval fogalmam sincs, hogy okos vásárlással kb 25ezer forintból mennyi étel jön ki. Kérlek senki ne harapja le a fejemet, ha ez így sok minden és simán ki fogok jönni ennyiből, mert tényleg nem sok tapasztalatom van, eddig nem kellett számolgatnom, vettem amit akartam, de most erre a hónapra kicsit meg kell húznom a nadrágszíjat.. Ráadásul egyedül leszek itthon, nem tudok annyiféle receptet (olcsót sajnos pláne nem..) mint anyukám.

2013. jan. 7. 15:56
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Egyébként érdekelne, hogy ennyi ételből hogyan lehet több hónapra úgy főzni, hogy mindig elég hús, zöldség legyen az asztalon.. Én is tudnék hónapokig főzni 25ezer forintból, ha minden nap csak főtt rizst ennék, de nyilván ennél többet szeretnék.
2013. jan. 7. 17:50
 12/26 anonim ***** válasza:
16%

Te vitát generáltál a kérdéseddel, amit lehetne akár provokatívnak is nevezni.

ha már kiírtad, milyen bőségben élsz, mégis panaszkodsz, vállald az olvasók reakcióit is.

a pontok pedig nem érdekelnek...

2013. jan. 7. 17:55
 13/26 anonim ***** válasza:

Én mindig pénteken döntöm el, hogy vasárnapra mit fogok főzni. Nézd meg, hogy ami a hűtőben van pl. darálthús, és eldöntötted, hogy rakott káposztát akarsz főzni. Vásárolsz hozzá hordós aprókáposztát, és tejfölt, mivel rizs van a szekrényben, és zsír (olaj) is a hűtőben.

Megveszed még a kenyeret, a tejet, esetleg mosóport, hasonlókat és kész, nem költöl másra. Mindig cetlire írd fel, hogy miket kell megvenned, és a boltba ne vásárolj akkor mást.

Ha főzöl, főzzél két napra valót, tudd előre, ha még marad, akkor abból mit fogsz variálni. Kezdő szakácsnak nem gond a pörköltmaradékból szerdán két napra való gulyáslevest készíteni, vagy éppen kifőzött tésztával összerakni, tejföllel, reszelt sajttal tepsiben sütőben összesütni.

Tehát gyakorlatilag majd egész hétre tudni fogod előre, hogy mikor mit főzöl, a maradékból mit készítel, és akkor már csak esetleg a péntek-szombat az, amikor valamit rögtönözni kell. Persze, hogy van a hűtőben amihez nyúlni tudsz, könnyebb a dolgod, de az is meglehet, hogy akkor már azt mondod, hogy jólesik egy adag paprikás-krumpli kolbival, nokedlivel stb.

Ha ésszel, és előre gondolkodva, beosztással élsz, bőven ki fogsz tudni jönni belőle.

Én pl. azt játszom, hogy ami a kajapénzből hó végén marad, azt most elkezdtem egy külön dobozban gyűjteni. Majd látom, hogy egy év múlva mennyi lesz, és mi lesz vele. De ez most egy jó játék! :)))

2013. jan. 7. 18:04
 14/26 A kérdező kommentje:
13-as, köszönöm, így fogom csinálni :)
2013. jan. 7. 18:06
 15/26 anonim ***** válasza:
52%

Nagyon szivesen!

Ha esetleg menet közben megakadsz valamiben, írj nyugodtan, akár a privimre is. Tudod az pirossal "kiabál" hogy valaki keres! Csak ügyesen, meg fogod tudni csinálni! :))))

2013. jan. 7. 18:28
 16/26 anonim ***** válasza:
67%

"Te vitát generáltál a kérdéseddel, amit lehetne akár provokatívnak is nevezni. "

OFF:

Szerintem nem, a politika és kultúra-közösség kategóriákban viszont a kérdések kb 90%-a abból a célból íródik ki hogy vitát generáljon, meg becsődítse a trollokat és a hisztis lepontozó emberkéket. A kérdező meg elővesz egy csomag nápolyit meg egy üveg sört, és jól szórakozik...

2013. jan. 7. 18:29
 17/26 A kérdező kommentje:
Jut is eszembe, van itthon chips, popcorn, egy raklap csoki és nagyjából 1,5 kg gumicukor is. Sör az nincs, bár van egy üveg guinness, de abból pörköltet akartam csinálni. Meg egy kis rum. A burzsuj mindenemet. Elő is veszem és nézem, ahogy szidtok, mert nekem ez a szórakozásom..
2013. jan. 7. 18:34
 18/26 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ha jobban elolvasod amit írtam, észre fogod venni hogy a válaszom OFF-os hsz, nem ellened irányul.
2013. jan. 7. 18:35
 19/26 anonim ***** válasza:
Sőt, ellenkezőleg, éppen kivédtelek-bár felnőtt ember vagy, nem szorulsz védelemre-tudom. :D
2013. jan. 7. 18:36
 20/26 A kérdező kommentje:
15-ös, köszönöm, lehet, hogy igénybe fogom venni majd :) Elég tapasztalatlan vagyok még ilyen téren. Bár nem gondolom, hogy 19 évesen annyira nagyon tapasztaltnak kellene lennem. :)
2013. jan. 7. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!