25e Forintom van a hónap végéig ételre. Szerintetek könnyen ki lehet hozni ennyiből egy kezdő "szakácsnak" egy személyre?
Van itthon étel azért rendesen.. Van két hamburgerre elegendő hús+zsömle lefagyasztva, fél csomag wok zöldség, 3 kis csomag leveles tészta (a 275 grammos kinyújtott), 1 adag töltött káposzta, 1 adag rakott káposzta, 1 adag túrós tészta, 1 adag brassói, 1/2 kg túró, zöldbab, 1/2 csomag mirelit sült krumpli, valamennyi mirelit panírozott hús/húskorong, kb 2 pár virsli, 10-15 dkg sertés darálthús, 40dkg darált marhahús, 3*700gramm marha lábszár, 3 egész csirkemell, 1 csirkemell felcsíkozva, 1 csirkemell felkockázva, 1 zacskó mirelit paella, ezek vannak lefagyasztva.. Egyéb alapanyagokból van 4 kg liszt, 1 kg cukor, 1 kg rétesliszt, 1/2 kg rizs, 1 kg kenyérliszt, 1/2 zacskó spagetti és csuszatészta, kb 1 kg búzadara, 3 konzerv kukorica, 1 konzerv csicseriborsó, meg még pár apróság, pl tészta alapporok (yorkshire puddinghoz meg shortcrust pastry mix, ezekhez csak víz kell), befőttek, kompót, savanyúság, ketchup-majonéz-mustár, fűszerek, alapporok, leveskockák, reggelire gabonapelyhek és zab, kakaópor, pudingporok, ilyesmi.
Egyáltalán nem tudom felmérni, hogy ez így mennyi étel meg mire elég, és mennyire jól kombinálhatóak.. Ráadásul általában több pénz van a számlámon, és így nem nagyon kell néznem az árakat, szóval fogalmam sincs, hogy okos vásárlással kb 25ezer forintból mennyi étel jön ki. Kérlek senki ne harapja le a fejemet, ha ez így sok minden és simán ki fogok jönni ennyiből, mert tényleg nem sok tapasztalatom van, eddig nem kellett számolgatnom, vettem amit akartam, de most erre a hónapra kicsit meg kell húznom a nadrágszíjat.. Ráadásul egyedül leszek itthon, nem tudok annyiféle receptet (olcsót sajnos pláne nem..) mint anyukám.
Te vitát generáltál a kérdéseddel, amit lehetne akár provokatívnak is nevezni.
ha már kiírtad, milyen bőségben élsz, mégis panaszkodsz, vállald az olvasók reakcióit is.
a pontok pedig nem érdekelnek...
Én mindig pénteken döntöm el, hogy vasárnapra mit fogok főzni. Nézd meg, hogy ami a hűtőben van pl. darálthús, és eldöntötted, hogy rakott káposztát akarsz főzni. Vásárolsz hozzá hordós aprókáposztát, és tejfölt, mivel rizs van a szekrényben, és zsír (olaj) is a hűtőben.
Megveszed még a kenyeret, a tejet, esetleg mosóport, hasonlókat és kész, nem költöl másra. Mindig cetlire írd fel, hogy miket kell megvenned, és a boltba ne vásárolj akkor mást.
Ha főzöl, főzzél két napra valót, tudd előre, ha még marad, akkor abból mit fogsz variálni. Kezdő szakácsnak nem gond a pörköltmaradékból szerdán két napra való gulyáslevest készíteni, vagy éppen kifőzött tésztával összerakni, tejföllel, reszelt sajttal tepsiben sütőben összesütni.
Tehát gyakorlatilag majd egész hétre tudni fogod előre, hogy mikor mit főzöl, a maradékból mit készítel, és akkor már csak esetleg a péntek-szombat az, amikor valamit rögtönözni kell. Persze, hogy van a hűtőben amihez nyúlni tudsz, könnyebb a dolgod, de az is meglehet, hogy akkor már azt mondod, hogy jólesik egy adag paprikás-krumpli kolbival, nokedlivel stb.
Ha ésszel, és előre gondolkodva, beosztással élsz, bőven ki fogsz tudni jönni belőle.
Én pl. azt játszom, hogy ami a kajapénzből hó végén marad, azt most elkezdtem egy külön dobozban gyűjteni. Majd látom, hogy egy év múlva mennyi lesz, és mi lesz vele. De ez most egy jó játék! :)))
Nagyon szivesen!
Ha esetleg menet közben megakadsz valamiben, írj nyugodtan, akár a privimre is. Tudod az pirossal "kiabál" hogy valaki keres! Csak ügyesen, meg fogod tudni csinálni! :))))
"Te vitát generáltál a kérdéseddel, amit lehetne akár provokatívnak is nevezni. "
OFF:
Szerintem nem, a politika és kultúra-közösség kategóriákban viszont a kérdések kb 90%-a abból a célból íródik ki hogy vitát generáljon, meg becsődítse a trollokat és a hisztis lepontozó emberkéket. A kérdező meg elővesz egy csomag nápolyit meg egy üveg sört, és jól szórakozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!