Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Forralt bortól, puncstól be...

Forralt bortól, puncstól be lehet rugni?

Figyelt kérdés
Szeretnék valami édes, fűszeres melengető italt készíteni karácsonyra, de nem szeretnék becsiccsenteni!Egyrészt nem stílusom, másrészt nem tartom helyesnek ráadásul gyógyszert is szedek, ami mellett ugyan nem lenne vészes egy pohárka ital, na de nem vagyok szakértő alkoholok terén, szóval nem tudom, mi mennyire rugatja be az embert.Van, aki szerint forralt borból kifő az alkohol.Más szerint könnyebben megárt.Mi az igazság?Esetleg hasonló más ital, ami nem ártana meg?
2012. dec. 17. 18:27
 1/7 anonim ***** válasza:
2012. dec. 17. 18:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Bőven megárt, de akkor érdemes saját magadnak hígítani pl. teával.
2012. dec. 17. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Be lehet rúgni tőlük. Inkább valami ál-italt készíts. Forraltbort szőlőléből, baileyst alkohol nélkül.
2012. dec. 17. 18:40
 4/7 anonim ***** válasza:
A forralt borból nem szabad kiforralni az alkoholt mert akkor moslék lesz!Nem forralni kell csak 70-75 fokra melegíteni!
2012. dec. 17. 18:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!Az nem baj ha moslék lesz, ha kiforralom az alkoholt, csak ne ártson meg.A "moslékosságát" majd utána a fűszerek gondolom elfedik.

Az ál-ital is jó ötlet.Kékszőlő léből vajon meg lehetne próbálni?A baylesys nekem szerintem bonyolult, de utána nézek, hátha mégis bátorságot kapok kikeverni.

Vagy vannak még bólék, nem tudom, az mennyire lenne megfelelő acélnak, gyerekkoromban lehetett kapni narancsbólét,abban is volt némi alkohol, de még gyerekként sem éreztem meg semmi hatását.Na valami efféle kellene nekem.

2012. dec. 17. 18:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a receptes oldalt is, nagyon sok jó ötletet találtam itt is!
2012. dec. 17. 19:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Amiket linkeltem recepteket ott van olyan is, hogy Forralt bor gyerekeknek, szóval olyan mint az igazi forralt bor, fűszerekkel meg minden, csak nincs benne alkohol.
2012. dec. 17. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!