Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A busának (hal) finom húsa van?

A busának (hal) finom húsa van?

Figyelt kérdés
Most kínáltak Karácsonyra busát,de még nem ette ilyen halat,ezért szeretném tudni,hogy milyen lehet.

2012. dec. 13. 17:04
 1/10 anonim ***** válasza:
29%
Hitvány! Nem embernek való, legalább is olyannak nem aki szereti a finom halhúst.
2012. dec. 13. 17:08
 2/10 anonim ***** válasza:
36%
Iszap ízű halacska. Nem véletlenül nem népszerű.
2012. dec. 13. 17:16
 3/10 anonim ***** válasza:

Hasonlóan szálkás, és kicsit száraz húsa van, mint a pontynak és egyéb halaknak.

Ugyanúgy fel tudod szelni, és akár paprikás-lisztbe forgatva, akár rántva ehető. Ha lenne hozzá másfajta halad is, ponty, harcsa, stb. akkor a halászlébe is bele tudnád tenni.

Persze nálam a szürkeharcsa a nyerő, de ha valaki ajándékba akarna adni busát, azért csak-csak elfogadnám.

2012. dec. 13. 17:16
 4/10 anonim ***** válasza:
87%

Az, hogy egy hal pocsolya ízű-e vagy nem, az nem a hal fajtájától függ, hanem attól, hogy tavi-hal-e, vagy élővízből kifogott, u.n. folyami hal.

Minden hal iszap és pocsolya ízű, amelyiket valamelyik tóból, vagy valamelyik élővíz holt-ágából fogták ki.

És ugyanaz a fajta, ha élővízben élte az életét (Duna, Tisza, Körös stb.) sohasem iszap vagy pocsolya ízű.

2012. dec. 13. 17:30
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

Igen, valóban sokat számít, hogy hol élt a hal, de ettől a busa alapjában még nem valami jó ízű hal, akár tavi, akár folyami.

Egészséges, de rossz.

2012. dec. 13. 17:34
 6/10 doboszoli ***** válasza:
45%

Rettenetes, számomra fogyaszthatatlan hal.

Szoktak trükközni, hogy lefaragják róla a barna színű húsrészeket, tejbe áztatják, stb. de kutyából nem lesz szalonna...

2012. dec. 14. 05:37
 7/10 anonim ***** válasza:
68%

Gondolom, a kérdezőnek nem szeletben, a barna színű részeket lefaragva kínálták, hanem egészben, tehát azt nem látni, hogy egyáltalán van-e rajta olyan barna szín.

(Az egyébként az csak azt jelzi, hogy a hal nem igazán fiatal)

2012. dec. 14. 09:07
 8/10 anonim ***** válasza:
56%

Aki megengedheti magának, hogy többezer Ft/kg-ért vegyen minőségi halat, az valóban ne fogadja el a felajánlott busát.

Akinek nincs többezer Ft-ja, hogy valóban minőségi halat vegyen, akkor annak a busa is hal, és még senkiről nem hallottam azt, hogy valami baja lett volna attól, hogy busát evett és nem szürke-harcsát.

2012. dec. 14. 09:21
 9/10 Adam1c1 válasza:
Én egyszer ettem busát rántva, és nekem nagyon bejött. Ettem már étteremben a legdrágább halak közül is, de semmi íze nem volt az egésznek, azon kívül amivel fűszerezték. Szóval én a magam részéről inkább eszem busát olcsón, de legyen hal íze. És ha ez valakinek egyenlő azzal hogy iszap ízű, akkor ám legyen. Ma hozattam haza Busát a boltból. Nem hiszem hogy csalódnék, de ha mégis, akk majd írok :-)
2013. jún. 1. 17:02
 10/10 anonim ***** válasza:

A busa a közhidelemmel ellentétben nagyon jó minőségű halhúst ad:

- Sokkal soványabb hús, mint a ponty

- Sokkal kevesebb és nagyobb szálkák vannak benne, így könnyebben fogyaszható

- Egyáltalán nincs "iszap íze", sőt, nagyon semleges íze van, így 1000+1 módon elkészíthető. Amire figyelni kell, hogy az oldalvonal mentén lévő "vörös hús" nagyon markánsan hal ízű, aki azt nem szereti vágja ki és kész.

- Az egyik legegészségesebb édesvizi hal amúgy a busa...

- Fogyasztásra a kisebb méretűeket szokták ajánlani (~3 kg körülit)

Én személy szerint a süllő és a szürkeharcsa után a 3. legjobb hal, amit itthon fogyasztani lehet. A pontynál sokkal jobban szeretem...

2023. máj. 7. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!