Mi lehet pontosan az almán az a ragadós viasz szerű cucc?
Figyelt kérdés
Elég nehéz lemosni róla és gondolom nem egészséges...2012. dec. 9. 17:57
1/5 anonim válasza:
Jól mondod,visz. Alaposan langyos vízben lemosod.
2/5 anonim válasza:
Viasz.
Nem a viasz nem egészséges, azzal nincs semmi gond, sőt, az is az alma része.
Viszont az almának ez egy védekező rétege, amibe beletapad sok kosz, meg mindenféle baktérium, kórokozó, stb. Nem engedi, hogy az almába menjen.
Lemosni is nem azért kell, hogy a viaszrétegtől megszabadulj, hanem azért, hogy a beletapadt portól egyéb koszoktól megtisztítsd.
Egyébként száraz konyharuhával, vagy papírtörlővel (ha nem túl nagy mennyiség) sokkal könnyebben le tudod törölni róla, mivel a viasz alapvetően ellenáll a víznek.
Ha nem így lenne, a legelső gyenge eső lemosná róla.
4/5 A kérdező kommentje:
Értem, csak nem ez volt a kérdés...Rájöttem magamtól is hogy mosás + törléssel lejön... Nincsen mindegyik almán. Eddig csak egy fajtánál találkoztam vele. A többin miért nincsen, ha természetes? Szerintem nem magától van rajta az a ragacsos trutyi!
2012. dec. 21. 15:08
5/5 anonim válasza:
Viasz réteg mindegyik almán van. Sőt ott van a banánon, narancson, mandarinon, citromon, limeon, avokádón, körtén, cseresznyén, meggyen, mangón, papayán, stb, stb, gyümölcsökön, zöldségeken is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!