Molekuláris gasztronómia otthon?
Figyelt kérdés
Érdekel a molekuláris gasztronómia, szívesen kipróbálnám itthon, de teljesen kezdő vagyok. Főzni, sütni természetes tudok és gyakran próbálok ki új dolgokat, de ettől kicsit félek. Olvastam pár cikket, de félek, hogy túl nehéz illetve, hogy itthon nem is lehet megcsinálni ezeket az ételeket. Valakinek tapasztalata, tippje, illetve recept amivel érdemes kezdeni?
Köszönöm.
2012. nov. 28. 14:00
1/2 anonim válasza:
Én a szferifikálást akartam kipróbálni (spherification angolul, keress rá), de amikor láttam, hogy egy doboz kalcium-klorid meg a másik nátrium-nemtudommicsoda valami tízezer forintba kerül, akkor feladtam. Sajnos ezek nélkül az anyagok nélkül nem sokat érsz, mert a m. g. egyik fontos tulajdonsága, hogy különleges halmazállapotokat érnek el.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Sajnos tényleg nagyon drágák ez alapanyagok. Találtam anno egy egész jó receptet, de leszedték a netről :( Szóval azt hiszem inkább csak étteremben kostolom meg ezeket az ételeket :)
2013. ápr. 8. 15:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!