Hány kilónál vágjátok le a malacot? Milyen árban lehet eladni egy malacból kijött husit, kolbászt bármit?
Figyelt kérdés
2012. nov. 26. 15:21
1/4 anonim válasza:
Mifelénk, Szabolcs megyében élősúlyban, átlagosan 600 ft kilója. Feldolgozva, vagyis megpucolva, kettéhasítva 700-750 / Kg. Ilyenkor, amikor feldolgozva vesszük, akkor a fejét, és belső szerveket 3500 ért adják.
Mi általában ,karácsony környékén szoktunk vágni. 140, és 180 kg közöttieket. Mikor milyet sikerül venni.
2/4 anonim válasza:
Soha nem adtunk még el,nem is vettünk.
Saját részre évente2x 1-t hízlalunk. Bár szeretem(ném) a vastag szalonnát,de úgy vagyok vele,hogy inkább 2x legyen friss hús,mint hogy a fagyóban legyen sokáig. Így nem nagyot,de ősszel,és tavasszal is vágok,egy mázsa körüliket.
"könnyű"nekem,hisz anyóstól kapunk malacot+ a nejem élelmiszeripari suliban melózik=van moslék.
Itt Csongrád megyében 450~500 ft/kg az élősúly.
3/4 anonim válasza:
Mi olyan 130 kg körülieket szoktunk vágni, azon már rendesen van hús, de arányaiban nem olyan zsíros.
4/4 anonim válasza:
Attól függ, hogy mennyire zsírosan akarod. Fajtától is függ, de jó érett szalonnája inkább a 140-150 kilósaknak van. Most hirtelen csak két árat tudok, egy ismerős 1100 ft/kg áron adja a hurkát és talán 1300 a karaj, a többire nem emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!