Mitől ment föl ennyire az eredeti (Ferrero) Nutella ára? Eddig a 400 grammos kiszerelés csak 625 volt! Most már 995!
Figyelt kérdés
2009. aug. 16. 18:48
1/12 anonim válasza:
Azért, mert eddig is csak a gazdagok vették, és így valszeg aki tudott rá áldozni 600 ft-t, rá fog áldozni 900-at is, szóval valszeg bevételnövekedéssel fog járni szerintem. 15f
2/12 anonim válasza:
Tudod kicsit romlott a forint és mostanra elfogyott az a raktárkészlet ami még az olcsóból volt.
3/12 anonim válasza:
Tudod, gazdasági válság van, romlott a forint, ez önmagában járhatott egy kis drágulással. De a fő okozója a drágulásnak az, hogy kedves kormányunk júliusban ÁFA-t emelt, ami minden egyes termékre kihatással volt, magyarul szinte minden drágult, csak az alapvető élelmiszerek -így például a kenyér- árai csökkentek, de azok is kb. 2-3 ft-al.
4/12 anonim válasza:
Mert végre volt egy termék ami nem hulladék, és vették is!Így kaptak az alkalmon, és felvitték az árát.A jót meg kell fizetni címszóval!
5/12 anonim válasza:
Tény, hogy lehet a kormányt hibáztatni, hogy ÁFA-t emelt. Csakhogy az ÁFA-változás az 5% volt, a közölt árváltozás meg 50%...
6/12 anonim válasza:
Utolsó: Igen, csak az ÁFA-val minden drágult. Drágult a hozzávaló, a termék szállításának a díja (benzin) stb. Így jött össze ez a drágulás. A kenyér sem csak azért szokott drágulni, mert rossz volt a termés idén, hanem más változások is kihatnak rájuk mint pl. a fentebb említett benzin-probléma.
7/12 anonim válasza:
azért érdekes, amikor a benzin 320 ról lement 250 re a kenyérgyártók kussban voltak, bezzeg amikor felfele ment, rögtön emelték az árat az üzemanyagdrágulás miatt..
csak visszafele valahogy sose működik ez
8/12 anonim válasza:
a benzin egyébként meg kurwamindegy a szállítóknak mivel a teherautók gázolajjal mennek és amikor a benzin 250 volt pár hónapja akkor azért kussoltak a kenyérgyártók mert a gázolaj ugyanannyi volt sőt, ha jól emléxem kicsit drágult is szóval...
9/12 anonim válasza:
Utolsónak: lehet, hogy valahol teherautók szállítják a kenyerek, nálunk csak egy nagyobb típusú autót használnak hozzá mint pl. Toyota Hiace. Na most nekem ne magyarázd be, hogy ezek az autók is gázolajjal mentek. Különben meg visszafele mindig minden nehezebben megy, most hogy javult a forint a bankok sem csökkentik a devizahitelesek törlesztőrészleteit, pedig kellene.
Szóval lepontozhattok, de ez attól még benne van. Nem itt van arról szó, hogy "hát ez egy jó termék, akkor fizesd meg jobban."
10/12 anonim válasza:
CSak 995? Én a lányomnak kénytelen vagyok tejmentes karobkrémet venni nutella cimén... Ne tudd meg inkább mennyi 20 dkg :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!