Mit szoktatok eltenni téire a zöldségfélékből, és hogyan?
*borsót, répát, zöldbabot előfőzés után zacskóba és lefagyasztom
*pertezselymet aprítva kisdobozba, illetve összekötve egészbe szintén lefagyasztva
*almapaprikát, uborkát, zöldparadicsomot, cukkinit savanyú lében befőttesüvegben
*paprikát összevágva zacskóban (lecsónak)
Paradicsomos zoldbabot.
3 kg zoldbab , 2 kg paradicsom , 1 kg hagyma , 1 csokor petrezselyemzold , 0.5 liter olaj , so.
A zoldbabot megpucoljuk , megmossuk es jol lecsurgatjuk a vizet rola , a paradicsomot meghamozzuk(ha fovo vizbe teszed konnyen lejon a heja) es kockakra vagjuk , a hagymat meghamozzuk es vekony szeletekre vagjuk , a petrezselyemzoldet aprora vagjuk.(En legutobb osszeoroltem a paradicsomot , hagymat es petrezselymet.)
Egy nagyobb edenybe retegezve lerakjuk , ugy hogy alul is es a tetejere is paradicsom keruljon.Amikor egy reteget befelyeztunk megsozzuk(egy mareknyi sot szorunk ra)Amikor az egesz belekerult az edenybe raontjuk az olajat lefodjuk es ket oran at fozzuk , nem kavarjuk csak neha megrazogatjuk.Melegen uvegekbe rakjuk , szalicilt teszunk a tetejere es szaraz dunsztba tesszuk.(pokrocba csavarjuk es igy hagyjuk amig egeszen ki nem hulnek az uvegek.Levesnek vagy fozeleknek hasznaljuk es sokkal finomabb mint a fagyasztott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!