Mi a különbség a Kaukázusi/ Tibeti kefírgomba, Vízalapú / Japán kristálygomba és Kombucha gomba között? Mi a hatásuk, honlapokat is linkelhettek.
Édesanyámtól kaptam elméletileg kefír gombát. Fehér, gömböc, gumis, karfiolra hasonlító valami. 24 óra alatt a tejből kefírt csinál és finom is. Elkezdtem honlapokat nézegetni, és rábukkantam erre a másik két gombára is. Ne nézzetek butának, de én nem értek hozzájuk még.
Ja és a kefírgombát hogy lehet tárolni, éhen hal 4 nap alatt?
Előre is köszi: Erika
Ezeket laborban liofilezni szokták, az fagyasztva szárítást jelent. Úgy nem képződnek bennük jég kristályok és a nagy részük túléli évekig. A sima fagyasztásnál már nagyobb az elhullás, de valószínűleg azzal is túléli néhány, ha nem akarod napi szinten gondozni, vagy kell tartalék. Én ezt a karfiolra hasonlító micsodát fagyasztanám le, abban már eleve nincs olyan sok víz, hátha...
Nem tudom a különbséget, valószínűleg eltérő fajok alkotják ezeket, azért más a nevük. Gondolom tejsav és élesztőgombák keveréke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!