Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a Kaukázusi/...

Mi a különbség a Kaukázusi/ Tibeti kefírgomba, Vízalapú / Japán kristálygomba és Kombucha gomba között? Mi a hatásuk, honlapokat is linkelhettek.

Figyelt kérdés

Édesanyámtól kaptam elméletileg kefír gombát. Fehér, gömböc, gumis, karfiolra hasonlító valami. 24 óra alatt a tejből kefírt csinál és finom is. Elkezdtem honlapokat nézegetni, és rábukkantam erre a másik két gombára is. Ne nézzetek butának, de én nem értek hozzájuk még.

Ja és a kefírgombát hogy lehet tárolni, éhen hal 4 nap alatt?

Előre is köszi: Erika



2012. okt. 15. 21:39
 1/5 wartburg353s ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz foglalkozni vele, mosd meg jól, és tedd be hideg vízben egy befőttesüvegben a hűtőbe. Nem tudom, mi a végső határ, de volt, hogy több héten át így tároltam a kefírgombát. Nem tudom pontosan, mi a hatása, szeretjük a kefírt, azért isszuk. Tudod, hogy ha fémmel érintkezik, elpusztulhat? Csak műanyag szűrővel szűrd át, a kanál is műanyag legyen, vagy esetleg fa. A kristálygomba átlátszó, az állaga kicsit a zselés gumicukorra hasonlít szerintem, annak vizet kell adni, a vízbe cukrot tenni, és egy fél citromot. Az se bírja a fémet. Finom, limonádéhoz hasonló dolog lesz belőle, nyáron azt isszuk, frissít. a kombucha gomba a víz tetején úszik, mint valami lepény. Bocs, hogy hatásukról nem nagyon tudok biztosat, állítólag nagyon sok mindenre jók, apósomtól kaptuk őket, ő egy csomó hatást felsorolt, de rögtön kiment a fejemből. Viszont szeretjük, és sokkal olcsóbb így, mint a boltban megvenni a kaukázusi kefírt.
2012. okt. 15. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
amiről írsz, az a tibeti gomba. ennek olvass utána. valóban naponta gondozni kell, mert másképp elpusztul. de érdemes elolvasni, mire jó, a gondozásról is leírnak mindent. tibeti szerzetesek "találmánya"
2012. okt. 16. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a tanácsotokat :) Remélem nem hal meg, mert mindenki mást mond :D Meg mást olvastam mindenhol :) Szerintem a japán kristálygombát is ki fogom próbálni valamikor... de egyenlőre elég ezzel kísérletezni :)
2012. okt. 16. 18:31
 4/5 anonim válasza:
1o éve használom a Tibeti és a Japán kefírt. Az én tapasztalatom a következő egyáltalaán nem érzékenyek a fémre. Téves információ. A japánhoz a hozzászólásom : barna cukor és a citromon kivül kell hozzáadni egy bio szárított gyümölcsöt általában én szárított fügét adok hozzá.Tárolása : hónapokig eláll ha cseréled rajta a vizet a hűtőben. Vagy tejben tartod és frissíted időnként.
2016. márc. 12. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezeket laborban liofilezni szokták, az fagyasztva szárítást jelent. Úgy nem képződnek bennük jég kristályok és a nagy részük túléli évekig. A sima fagyasztásnál már nagyobb az elhullás, de valószínűleg azzal is túléli néhány, ha nem akarod napi szinten gondozni, vagy kell tartalék. Én ezt a karfiolra hasonlító micsodát fagyasztanám le, abban már eleve nincs olyan sok víz, hátha...


Nem tudom a különbséget, valószínűleg eltérő fajok alkotják ezeket, azért más a nevük. Gondolom tejsav és élesztőgombák keveréke.

2021. máj. 28. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!