Honnan lehet tudni, hogy a méz igazi méz-e, és nem cukorszirup?
Figyelt kérdés
2012. okt. 5. 16:12
1/5 anonim válasza:
Szerintem nézd meg az összetevőket. És ne az olcsó mézeket vedd meg, és lehetőleg biztonságos helyen, tehát ne piacon.
2/5 anonim válasza:
Szerintem ezt csak laborban tudják megállapítani, de amelyik kristályosodik, az biztosan igazi méz.
3/5 anonim válasza:
Ezt laborban tudják megállapítani.
Bár ha teljesen cukorszirup akkor az teljesen más mint az igazi méz, szóval feltűnik bárkinek.
Általában a boltok a termelőktől vásárolják fel a mézet. Vegyél piacon, termelőtől, vagy háztól mézet.
Az akác méz nem kristályosodik ki sok idő múlva sem.
Akár évekig is folyékony marad.
4/5 anonim válasza:
első: miből gondolod, hogy biztonságos mézet nem kapsz a piacon? Menj ki a piacra kedves kérdező, és termelőtől vegyél. Azt, hogy tényleg termelő e, onnan tudhatod, hogy elkéred az őstermelői igazolványát /megteheted/. Persze, még akkor is előfordulhat, hogy igazából kereskedő, és külföldi cuccot árul, aminek a hitelességét nem igazán tudod megállapítani. De bízzunk benne, hogy tényleg saját maga termelte, s akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy valódi mézet eszel.
5/5 anonim válasza:
Sajna ez tényleg rizikós... termelőtől kell venni valóban, legyen ráírva a neve, címe...
Az összetevőket hiába nézed, arra úgyse írják rá, hogy nem igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!