Ez csiperke gomba? Van olyan mérgesgomba, ami nagyon hasonlít a csiperkére?
Kicsit halványra sikerültek a képek.
A kalap átmérője 10 cm, a tönk hossza kb 9 cm.
Utolsó, hiszek neked, csak az 57%-os kérdése miatt hivatkoztam rád.
57%-os: én megfogadtam az itt elhangzó tanácsokat, és nem ettem meg a gombát (annak ellenére, hogy szinte tuti, hogy erdei csiperke). Hogy te megfogadod-e az enyémet, rajtad áll. Én nem erőltetem... Ja, és nem áll szándékomban megdögleni, még akkor sem, ha te nem bánnád - ezért a mondásodért szégyelld magad...
Hagyjátok már abba a veszekedést!
Nagytudású barátom mondta, hogy nem kell minden gombát ismerni, csak az öt legmérgezőbbet.
A többit meg lehet enni, legrosszabb esetben egy sziporkázó fosás lesz az eredménye a pörköltnek.
A képen látható gomba erdei csiperke, erre a mérged gombák közül legjobban tényleg a gyilkos galóca hasonlít, de ennek nincs "bocskora".
Hülyeség veszekedni, inkább mennyetek gombászni, esett az eső, van bőven. (én szombaton megyek)
Igazad van!
Jó gombászást akkor! (Nekem előtte még kicsit ki kell művelnem magam a témában :), meg utána nézek még, hogy hol van legközelebb gombavizsgáló.) :)
csiperke mérgező rokonja : Karboszalagú csiperke
Hasonló: Fehér galóca,Gyilkos galóca,Gyilkos galóca fehér változata!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!