Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez csiperke gomba? Van olyan...

Ez csiperke gomba? Van olyan mérgesgomba, ami nagyon hasonlít a csiperkére?

Figyelt kérdés

Kicsit halványra sikerültek a képek.

A kalap átmérője 10 cm, a tönk hossza kb 9 cm.

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. okt. 1. 13:13
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Utolsó, hiszek neked, csak az 57%-os kérdése miatt hivatkoztam rád.

57%-os: én megfogadtam az itt elhangzó tanácsokat, és nem ettem meg a gombát (annak ellenére, hogy szinte tuti, hogy erdei csiperke). Hogy te megfogadod-e az enyémet, rajtad áll. Én nem erőltetem... Ja, és nem áll szándékomban megdögleni, még akkor sem, ha te nem bánnád - ezért a mondásodért szégyelld magad...

2012. okt. 4. 12:35
 22/27 A kérdező kommentje:
Jaj, elfelejtettem, hogy az egyetlen idióta itt te vagy, az 57%-oddal. XDDD
2012. okt. 4. 12:37
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
:DD. Valóban,igazán jó a kis szíve....
2012. okt. 4. 14:12
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjátok már abba a veszekedést!

Nagytudású barátom mondta, hogy nem kell minden gombát ismerni, csak az öt legmérgezőbbet.

A többit meg lehet enni, legrosszabb esetben egy sziporkázó fosás lesz az eredménye a pörköltnek.

A képen látható gomba erdei csiperke, erre a mérged gombák közül legjobban tényleg a gyilkos galóca hasonlít, de ennek nincs "bocskora".

Hülyeség veszekedni, inkább mennyetek gombászni, esett az eső, van bőven. (én szombaton megyek)

2012. okt. 4. 22:18
 25/27 A kérdező kommentje:

Igazad van!

Jó gombászást akkor! (Nekem előtte még kicsit ki kell művelnem magam a témában :), meg utána nézek még, hogy hol van legközelebb gombavizsgáló.) :)

2012. okt. 5. 00:36
 26/27 Slenderman_HUN ***** válasza:
100%

csiperke mérgező rokonja : Karboszalagú csiperke

Hasonló: Fehér galóca,Gyilkos galóca,Gyilkos galóca fehér változata!

2014. máj. 22. 17:42
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Tudom hogy már nem aktuális,de talán hasznos lehet a hozzászólásom.Van egy olyan gombászmondás:Ne SZEDJEN gombát az aki nem ismeri fel a gyilkos galócát!Egy megtermett példány kalapjának fele képes megölni egy felnőtt embert.Ha túléli vese- és/vagy májtranszplantációra szorulhat.Érdemes utánaolvasni milyen alattomos hatásmechanizmussal öl.Sok barátomat,ismerősömet és családtagomat vittem már magammal gombászni de mindig először megtanítottam felismerni a gyilkos galócát.Következő évben újra beleszedték a kosárba mert nagyon változékony faj!
2020. márc. 30. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!