Angol receptekben mit jelentenek: double/single cream, self-rising/self-raising/all-purpose flour?
Single cream: kb. 35% zsírtartalom
Double cream: 48-60% zsírtartalom
Self-rising flour: liszt, amibe plusz adalékok vannak (sütőpor, só, stb.) a lágyabb tésztákhoz, és a buborékképzéshez. Ha nincs, kiverehető só, sütőpor hozzáadásával.
All-purpose = általános célú.
A double cream tomenyebb, a single folyosabb, mivel elozonek magasabb kb 48% utobbinak meg kb 18% a zsirtartalma. Van meg whipping cream is, ami szinten tejszin, de nem fozeshez, hanem amibol a tejszinhabot keszitik. Legalabbis en igy tudom.
A self raising flour olyan liszt ami a kelest segiti. Ha ilyen lisztet hasznalsz a sutihez, akkor megkel. Az all purpose flour-t "univerzalis" lisztnek mondanam. De van pl strong white flour, amit kelt tesztakhoz, beiglikhez hasznalnak, meg plain flour, a sima feher liszt, ami Magyarorszagon is van.
Magyar megfelelot nem tudok, bocs....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!