Mi a különbség a dobozos tej és a zacskós tej között? A zacskós tej miért romlik meg hamarabb?
Figyelt kérdés
2012. aug. 20. 17:00
1/3 anonim válasza:
A dobozos hosszanbb ideig van 80 fok körüli hümérsékleten sterilizálva, és utána légmentesen lezárva. A zacskós tej simán csak be lett töltve a zacskóba.
2/3 doboszoli válasza:
Ez így ebben a formában butaság.
A zacskós tejet 70 C-fokon pasztőrözik, hosszabb ideig, míg az UHT-t néhány másodpercre 135 fokra hevítik, majd visszahűtik, így a benne lévő összes mikróba elpusztul. A csomagolás is speciális.
Ugyan némi vitamint "be kell áldozni" az ultramagas hőmérséklet miatt, ám cserébe a kalcium könnyebben felszívódik, ill. a tárolás könnyebb, maga a taj is higiénikusabb.
Eltérő íze, a tejcukor magas hőfokon történő részleges karamellizálódásából adódik.
3/3 anonim válasza:
doboszoli nagyon jól leírta, de ha akarsz még olvasni róla itt nézz körül: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!