Mondanátok olyan ételeket/italokat, amelyek gyorsítják az anyagcserét?
Nem akarok hasmenést, csak olyanokat amelyek gyorsítják az anyagcserét és nem nagyon hizlalnak.
Köszönöm!
Aszalt szilva pl, de ez embertől függ, kinek mi hat, nekem pl. érzékenyebb a gyomrom a paradicsomos dolgokra, elég hamar kimegy, aminek ki kell, ha érted.
Amúgy rostban gazdag kaják, kevés csoki, cukor meg ami megfog.
meleg levesek-pl zöldségleves, májgombócleves, gyümölcsturmixok kis fahéjjal, chili paprika, erős paprika-pl lecsóba de picit, joghurt-kefír-tej-aludtej, túrók, aszalt szilva, gyümölcsök-huu főleg nálam az érett barack, szőlő, alma és a szilva, szilva, sárgabaracklekvár, kefírbe búzakorba és lenmag áztatva
főzelékek lágy tojással, zöldségek, dinnye, víz
pl ha nekem székrekedésem van akkor megszoktam inni egy doboz light colát-tudom nem a legjobb, de amikor már annyira puffadok hogy szinte fáj ez mindig segít vagy a kávé édesítővel
A zöldségek és gyümölcsök többsége.
Pl.: a citrusfélék nagyon jók, barack, alma, körte, brokkoli...
Rengeteg tea van, zöld tea, borsmenta, csalán...
És a fűszereket se hagynám ki: chlili, kurkuma, gyömbér, fahéj...
Paradicsom rám is ilyen hatással van...
csipős ételek is serkentik elvileg.
Aztán - igaz Görögországban és nagyon finom, mézédes, édesebb mint itt- szőlő is.
Szaftok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!