Az aszalt gyümölcsök jobban felszívják az alkoholt mint az érett gyümölcsök?
Figyelt kérdés
Csokis-kekszes golyóba raknám.2012. aug. 19. 20:13
1/5 anonim válasza:
Igen, mert az aszaláskor a víztartalmukat vesztik el, ha beáztatod őket bármibe, azt teljesen felszívják. Az érett, friss gyümölcs nagyrésze víz, abba "nem fér" annyi.
2/5 anonim válasza:
Egyértelműen igen :) Azért szokták például a pálinkába is aszalt szilvát rakni és végén azt kell megenni, mert attól jobban berúgsz, mint maga a pálinkától :)
3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!:))
2012. aug. 19. 20:27
4/5 anonim válasza:
semmi nem szívja fel az alkoholt. ha megittad, az addig a szervezetedben lesz, míg a máj le nem bontja. ha eszel, ivászat közben, akkor később rúgsz be, mintha éhgyomorra innál.
az aszalt gyümölcsöt pedig nem azért rakják a pálinkába, hogy felszívja az alkoholt, megedd, és jobban berúgj, mintha magát a pálinkát innád...ez egy nagy butaság.
gyümölcsöt az ágyas pálinkákba raknak, azért, hogy ezzel is jelezzék, hogy a pálinka gyümölcságyon volt érlelve.
5/5 anonim válasza:
Nem egy ágyas pálinkát ittam már, szóval nekem nem kell magyarázni. Na meg apám meg hivatalos pálinka főző.... De az ilyen emberekre ügyet sem vetek.... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!