Igaz az, hogy a tükörben átlagosan 10 szer szebbnek látjuk magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk? Ha ez igaz, akkor miért van ez?
Figyelt kérdés
szépség, tükör, valóság2012. aug. 19. 19:27
11/25 anonim válasza:
Kérdező! Én ezt már megfigyeltem másokon, hogy normál állapotukban, mikor nem néznek tükörbe és nem pózolnak milyen arcot vágnak, illetve a testtartásuk milyen, és azt is megfigyeltem pl. hogy nővérem belenéz a tükörbe, mindjárt megváltozik az arca, a tekintete, olyan mosolygósabb, kedvesebb, előnyösebb lett! Barátomon is észrevettem :)
12/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ettől most valahogy jobb kedvem lett!:)
2012. aug. 19. 20:26
13/25 anonim válasza:
Az egyik válaszoló írta, hogy 'A valós kép (ahogy mások látnak minket) az a fényképeken és videókon látható.' Szerintem ez nem igaz. Vannak olyan ismerőseim akik fotókon sokkal szebbek mint valójában, illetve olyanok is akik nem fotógének, ezért előnytelen képek készülnek róluk. -Tehát ők, valóságban szebbek.
14/25 A kérdező kommentje:
Hát vicces, mintha erre nem létezne magyarázat..xD
2012. aug. 20. 21:27
15/25 nevem-senki válasza:
De, van magyarázat! Egy dok. filmben láttam, h a sajàt arcunkat ismerjük a legkevésbé. Teljesen logikus, hiszen csak akkor làtjuk, mikor tükörbe nézűnk, az pedig nem sok idő, ha 24 órát veszünk alapul. Amikor tükörbe nézünk akkor szinte csak szemből làtjuk az arcunkat, nem pedig "kívűlről", ahogy a többi ember. Ezért okozhat sokkot egy-egy kèp vagy videó.
Ha alaposan megnézel egy plüssacit és utána a tükör felé fordìtod, akkor sem fogod csúnyábbnak vagy szebbnek látni. A tükör ugyanazt fogja mutatni.
16/25 A kérdező kommentje:
Abban igazad, van hogy egy tükörben nem látjuk magunkat oldalról.. a képeken pedig azt az oldalunkat látva igencsak meg lehet lepődni...:/ De az a furcsa, hogy nekem egy orrtörés után eléggé eltorzult az orrom, tükörben észre sem veszem, fényképeken pedig látszik, hogy tiszta ferde meg mások is mondják...
2012. aug. 20. 22:23
17/25 nevem-senki válasza:
Te azért nem látod, mert megszoktad a làtvànyát a tükőrben, így szinte èszre sem veszed. A fényképezőgép pedig a mozdulatod, mimikád egy századmàsodpercét rőgzíti. Az is te vagy, de csak egy részlet belőled. Az én homlokomon is van egy hatalmas heg, de èszre sem veszem, mert màr megszoktam. Mások viszont azonnal nekem szegezik a kérdést: Mit csináltál a fejeddel? :)
18/25 A kérdező kommentje:
De hát ezek szerint ha mások látják rajtunk, hogy öregszünk, mi azt szinte észre sem vesszük a tükörben?
2012. aug. 21. 09:16
19/25 nevem-senki válasza:
Így van. Valahol megakadtam a18 éves énemnél, ès legközelebb 32 évesen vettem észre, h öregszem. Azt is teljesen véletlenűl, egy fényképen làttam meg. A pár hetes kisfiamra mosolyogtam, éppen olfalról voltam lefényképezve, és akkor a szemem körül megláttam azt a rengeteg nevetőráncot. Hirtelen 14 évet szaladtam az időben előre. Durva volt.
20/25 A kérdező kommentje:
Hát ez nagyon elszomorító tény::S
2012. aug. 21. 23:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!