Házilekvárok szavatossága: A napokban találtam egy használaton kivüli szobában pár üveg lekvárt (eper, szilva, birsalma). Kb 4-5 évesek. Jó állapotban vannak. Szerintetek még meg lehet enni őket?
Figyelt kérdés
2012. aug. 8. 22:05
1/3 anonim válasza:
Nagymamámnál ettől régebbieket találtunk, és még teljesen jók voltak. Ha jól lett eltéve, ill. a tárolási körülmények is jók voltak, akkor lehet, hogy nem romlott meg. Bontsd fel, ha nem penészes a teteje ill. nem forrt fel, akkor valószínűleg jó. Kóstold meg, akkor már el tudod dönteni. Legalábbis a szilva biztos, hogy nehezen romlik, csak bekeményedik.
2/3 anonim válasza:
Egyik ismerős család most eszi a 90-es években eltett lekvárjait, befőttjeit. Nem kamu, megmutatták, még a nagymama írásával van a cimkén az évszám. 1993. Én nem kostoltam, mert cukorbeteg vagyok, de állítólag semmi bajuk, nagyon finom szerintük.
3/3 anonim válasza:
Már felbontás nélkül is látni az üvegen keresztül, ha egy lekvárnak "leve van", akkor azt érdemes megkóstolni, és közelebbről megvizsgálni.
Ha még leve sincs, elég felbontani akkor, amikor meg akarjátok enni, biztosan nincs semmi baja!!!!
A 4-5 éves lekvárok egy háztartásban "kincs"-nek számítanak, tökéletes gombócba rakni, (amit kifőzöl) mert nem folyik szét, vagy éppen "barátfülét" ha sütsz, vagy a "lekváros buktába".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!