Majd meg halok az édességért, de nincs itthon semmi, mit (t) egyek?
tejbegríz?
írd meg, milyen alapanyagok vannak otthon, lehet, hogy ki tudunk találni valami "édességet".
Írd meg mik vannak otthon, hátha tudunk valami ötletet adni :)
Nálam is szokott ilyen lenni, akkor általában csinálok tejberizst lekvárral, vagy istantkakaóból csinálok csoki öntetet rá. Na írd mik vannak :)
De ezek nagyon egyszerűek :D Például a tejberizs.
Rizst teszel egy lábasba, kétszer annyi tej. Mikor már forr, elkezded kevergetni, aztán leveszed letakarod, hagyod. Aztán mikor kihűlt, tehetsz hozzá cukrot, mézet, kakaót, lekvárt, gyümölcsöt. Én jó sok kakaóval imádom a tejberizst :D
Sütéssel hogy állsz? Csinálhatnál palacsintát.
Pl ha nincs otthon tej, akkor jó a szódavíz is, ha az sincs, a sima csapvíz is megteszi.
Tálba raksz lisztet, bele 1tojás, aztán csipet só, 1kanál cukor (Vigyázz a cukorral, ha túl sok, leragad sütésnél) aztán felengeded annyi vízzel,hogy nem túl sűrű, de ne is túl folyós masszát kapj. Aztán fogsz egy serpenyőt, kiolajozod kicsit, ha teflonos akkor nem kell kiolajozni, esetleg a tésztájába tehetsz némi olajat, de én nem szoktam, szépen kisütögeted.. Ezek nagyon finomak lekvárral, fahéjjal, kakaóval, stb :)
Gyere el hozzánk, tele a hűtő teteje vagy 8 kiló márkás csokival, a hűtőben meg egy hatalmas epertorta trónol. :)
Amúgy, én régebben, amikor nem volt édesség itthon, és a halál küszöbén álltam, akkor margarint, kakaóport, meg cukrot kevertem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!