Milyen vacsorával lephetném meg a kedvesemet?
Lány létem ellenére nem vagyok annyira jártas a főzésben, persze, csináltam már egy-két dolgot...
Valami olyan egyszerű, de mégis különleges és finom vacsora-tippet szeretnék, amit egyedül is meg tudnék csinálni. (Az alapanyagok nem okoznak gondot és lehetőleg legyen benne hús.) Köszönöm!
Én sem vagyok egy konyhatündér,de tudok pár egyszerű,de isteni finom kajcsit.Egyik kedvencem,ami eddig mindenkinek ízlett,és iszonyú hamar megvan.:
Csirkemellett felcsíkozod,kevés olajon picit megpirítod,aztán puhuljon meg,végén kicsikét megsütni,fűszerezni borssal és sóval.1-2 tasak sajtmártást elkészítesz,a tasakon le van írva hogyan.Őszibarackbefőttet veszel,a fél barackokatt kb. 5 felé vágod,valamint burgonyakrokettet (mirelit) kisütsz hamar.Tálalás: A tányérre szépen a csirkemell csíkokat egymás mellé pakolgatod,erre jön bőven a sajtmártásaztán mellé a kroketteket szép sorban,majd a felvágott barackszeleteket.
Ezt egy étteremben ettem egyszer,hát valami fennséges az ízkavalkás,hiába egyszerű.:)
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
Hű, főleg a második de fini lehet! :)
Nem tudod véletlenül, hogy mi a neve az ételnek? (ha netán megkérdezik :))
Szia!
Lehet már túl vagy az ominózus vacsorán, de a következőkre itt van még néhány nagyon finom recept, amik kölönleges, szép, és igencsak finom ételek elkészítésében segítenek:
Ananászos csirke 1.
A csirkemellet (filé) vágd a rostjával merőlegesen kis csíkocskákra (mindig így, ebbe az irányba vágjuk a husokat, akkor lesz kevésbé rágós, puha). Eyg tányérban sózd, borsozd, törj rá fokhagymát, és locsold meg szójaszósszal. Kevés olajon süsd meg serpenyőben, amíg szép fehér nem lesz pirosas barnás árnyalattal. Utána a konzerv ananász levestül öntsd rá. (kockázott legyen, ne kör alakú!) Egy kis tálkába 1 dl. vízzel 2 evőkanálnyi étkezési keményítőt keverj el, és öntsd rá a husira. Kavard néhányszor meg, és kóstolás után sót, borsot, és főleg szójaszószt rakj még hozzá. Az utóbbit bőven, csak figyelj rá, hogy sós, így külön mellé sózni már nem mindig kell!
Zacskós gyors rizst főzz ki hozzá. Ha tól sűrű lett, hígísd még az ananászos csirkét pici vízzel, vagy ha híg, rakj bele még vízzel elkevert keményítőt.
Isteni finom, garanciát vállaol érte, ha szereti az ananászt.
A másik ajánlatom olaszos, gorgonzólás tészta:
Főzd kis a pennét vagy kagylótésztát. Amíg az fő, egy másik lábosba rakj tejszínt, márványsajtot, fokhagymát (ne sajnáld, mehet bele). Főzd jól össze. Egy harmadik lábosba a megmosott brokkolit szedd rózsáira (lehet apróbbra, de azért ne legyen túl kicsire összetörve), és pici vizen párold meg, sóval, borsal. Ha puha (kb.5-7 perc), keverd össze a sajtmártással, és azt zuttyintsd rá a tésztára. Szintén eszméletlenül finom, egy pohár vörösborral megkoronázva meg pláne... :)
Jó sütögetést, ha ilyen lelkes vagy hamar felfejlődsz mester szintre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!