Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a jó házi gofri titka?...

Mi a jó házi gofri titka? Mitől lesz olyan szépen sült, lyukacsos, mint a bolti?

Figyelt kérdés

A téglalap alakú gofrisütiőm van. Szinte minden ismerősöm, aki szokott gofrit sütni, azt mondja, ohgy a téglalap alakúban nem lehet szépet sütni, csak a szív alakú gofrisütőben.

Viszont nagyon szeretem a gofrit és imádok sütni is, de sosem lesz igazán jó.

Már nagyon sokféle tésztát próbáltam, de egyik sem vált be.

Színe szinte semmi nincs, és olyan lapos, mintha ráültek volna. A mélyedések pedig mintha nem is lennének a gofrisütőben, mert a megsült tésztában nincs nyoma.

A kérdés azt hiszem egyértelmű: Mi a jó házi gofri titka? Mitől lesz szép barna és lyukacsos, magas, mint a bolti?

2012. júl. 30. 10:07
 1/5 anonim ***** válasza:

A kérdésre sajnos nem tudom a választ, mert én még nem sütöttem vele, csak édesanyám, de őt most nem tudom megkérdezni.

Viszont ne add fel, mert nekünk is téglalap alakú van, és jól szokott sikerülni. Tehát ebben is lehet jót sütni. Szerintem a tésztával van gond nálad, talán túl lágy, hogy lapos lesz.

Ha majd meg tudom kérdezni édesanyámat, leírom, hogy hogyan csinálja, ha addig nem kapsz rá választ.

2012. júl. 30. 10:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Megcáfolom, amit a állítanak! Szerintem igenis a szögletesben lehet jó gofrit sütni!!

Talán az a probléma, hogy kevés tésztát teszel bele. legyen teljesen tele, nem baj, ha oldalt kifolyik, akkor biztos, hogy vastag lesz, mert ha kicsit kifolyik, tudhatod, hogy megtelt.

nekem ez a tuti receptem, de a tanácsom is fogadd meg :)

[link]

2012. júl. 30. 13:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekünk is az a kör alakú van és ilyen kis szivecskés :D Nekünk bevált, tök jó mert meg is sült benne (én nem szeretem annyira, de sütni szoktam) főleg ha olyan közepesen vastagon teszed bele a tésztát, és mindig oszlasd el jól a széleken is. Lyukacsos is lesz. Nem tudom mi lehet a gond a tietekkel :(

Nem tudok mást írni, nekem még a négyzet alakúval nem volt dolgom....

2012. júl. 30. 13:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Próbáltam már sok receptet sokféleképpen. Volt, hogy csak kevés tésztát öntöttem a sütőbe, volt hogy sokat és kifolyt, arra mindig ügyelve, hogy az egész lapot beterítse a tészta. Csináltam sütőporos tésztát, szódabikarbónásat, de semmi.

Talán az lehet a gond, hogy nem kifejezetten gofrisütő, hanem 3 in 1 sütő. Szóval van 3 pár lap, gofrisütő, melegszendvicssütő és grillező és ezeket lehet cserélni. Lehet, hogy ez a gond?!

2012. júl. 30. 18:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Valószínű az lehet a gond, mert nekünk is 3 in 1-es sütőnk van és sem sikerül jól a gofri.
2012. júl. 30. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!