Mi az istent tudnak elkérni 250 forintot, egy gombóc fagyin?

akinek ennyit ki kell fizetnie érte,az sokallja,
a fagyiárus meg egyáltalán nem sokallja,annyi terhe, fizetni valója van,hogy akár 300-at is elkérne érte ,ha nem szégyelné,

Persze!
A sütemények ára pedig 360.- Ft-nál kezdődnek.
A rengeteg adó és költség ellenére a mi kisvárosunkban most nyitotta meg a 3.-ik fagyizóját. Nehogy sajnáljuk már.

Egy fagylaltpult akár 4 millióba is kerülhet.
A fagylaltfőzőgép 1 millió körül van.
Bérleti díj, vagy fagyizó helyiség vásárlása, munkabér és járulékai, adózás, stb.

Én 19 vagyok, de emlékszem, amikor 4-5 évesen szaladtam ki az utcára 50 forinttal a kezemben a biciklis fagyishoz (falun van ilyen), hogy vegyek ennyi pénzért 4 nagy gombóc fagyit. Ma meg már 140-170 egy kis gombóc fagyi, vicc az egész. Én sem veszek már fagyit, maximum ilyen literes dobozosat 800-1000 forinttért, vagy egy jégkrémet 200 körül. Sajnálok 1-2 gombócra annyit kiadni, 250-et meg pláne. :(
Azt nem tudom miért ennyi, de teljesen irreális az ára. Gondolom jó üzlet van benne, mert nyáron úgyis megveszik az emberek.

Nálunk 170 egy gombóc fagyi, és fele akkora, mint ami mondjuk 2-3 éve volt.
Az én emlékeztemben még az él, hogy 90 ft egy gombóc, és termosszal jártunk a fagyishoz mindegyikből venni egyet.

Miért ennyi?
Drága a cukor
Drága az áram (hűtés tárolás)
Sok az adó és az elvonás
Drága a fagyipor
A felszerelés meg milliókba kerül, és egyszer annak is vissza kellene honia az árárt, ha meg bérlik a gépeket akkor muszáj kitermelniük a bérleti díjat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!