Miért hívják a görögdinnyét pont görögnek?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy minden más nyelvben (amiről tudok) a vízzel hozzák kapcsolatba, nem Görögországgal. A görögök is jól meglepődtek ezen a néven.2009. júl. 16. 12:15
1/11 anonim válasza:
A görögdinnye neve nem származására utal.
Talán a „gölődiny”, azaz gombóc szóból alakult a zöldség neve az évek során.
2/11 anonim válasza:
A DINNYE AZ NEM ZÖLDSÉG!!!!!!!!!!
5/11 anonim válasza:
18:56-os vagyok és rohadjon el az ebben a melegben,aki azt mondja,hogy a dinnye zöldség.....vicces
6/11 anonim válasza:
A dinnye az gyümölcs, csak hogy lezárjam a vitátokat!
7/11 A kérdező kommentje:
Hm, a google-t miért nem ajánlotta senki? Az is min ennyire informatív..a wikipedia NEM ad választ a kérdésre, az volt az első amit megnéztem.
Amúgy én is találtam egy cikket, amiben azt írják, hogy a dinnye zöldségféle. De szerintem nem indítsunk vérre menő vitát erről..
2009. júl. 17. 13:34
8/11 anonim válasza:
Az első válaszoló vagyok;
A googlbe írtam be, hogy "görögdinnye néveredet" és az első találatból másoltam ki a szöveget. Nem én találtam ki, hogy zöldség, itt a forrás: [link]
szóval a cikk íróját szidjátok, ne engem :)
9/11 anonim válasza:
A dinnye a kabakosok családjába tartozó GYÜMÖLCS.
10/11 anonim válasza:
Mert mikor szállították a dinnyéket, akkor nem kosárba rakták őket, hanem görgették. Tehát görögtek. Egyébként, fogalmam sincsXD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!