Kiwi héjastul? Vélemény?
Tudtommal a kiwit is, mint a legtöbb import gyümölcsöt éretlenül szedik le, befújják valamivel, hogy mire ideér, megérjen. Ráadásul koszos, piszkos lehet. Gondolj bele, mennyi baktérium juttathatsz be a szervezetedbe vele.
Én meg nem enném héjával együtt, undorom tőle. Zavar a szőr rajta, meg amúgy is. Én miután megpucolom még meg is mosom, hogy nehogy legyen rajta szőr. :D
Szia!
Nyugodtan eheted héjjastul, nem egy ismerősöm eszi eképpen.
Viszont ha elfogadsz egy jó tanácsot a héjjában lévő vegyszerek elkerülése miatt, mielőtt megennéd a kivit, jó alaposan mosd meg szódabikarbónával.
Semmi extra az egész, csak ahogy lemosod víz alatt, egy csípetnyi szódabikarbónával dörzsöld át, utána alaposan öblítsd le róla.
Ez által a vegyszerek nagyrésze semlegessé válik.
Egyébként tudom javasolni mindazoknak, akik szeretik a gyümölcsöket és nem hámozzák meg, hogy ugyanezzel a módszerrel tisztítsák! A szódabikarbóna amellett, hogy lepucolja a mérgeket, az egyik legegészségesebb is!
Takarításnál is nyugodtan lehet alkalmazni, valamint napi egy pohár langyos vízben egy kávéskanál szbóna elkeverve, jótékonyan hat az immunrendszer fejlődésére!
Ha tudok segíteni, csak kérdezzetek nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!