Mi tesznem a szódába a CO2 mellett?
Én úgy tudom, csak CO2 van a patronban.
Nem lehet, hogy egy hét alatt a szén-dioxiddal együtt az oldott klór is távozik belőle, és egyszerűen megposhad?
"Első! A gázok oldódásának törvényszerűsége alapján a jobban oldódó gáz a rosszabbul oldódót kiűzi az oldatból azonnal.A CO2 jobban oldódik mint a klór!"
Értem, köszi, akkor pontatlanul fogalmaztam. Azért nagy butaságot remélem nem írtam.
Nem tesznek bele semmi mást, tisztított vízen(H2O) és szén-dioxidon(CO2) kívül. Ebből van a szénsav(H2CO3) ami tulajdonképpen a szódavíz, és az egyetlen sav, ami hígítás nélkül közvetlen emberi fogyasztásra alkalmas.
Mondjuk én szeretem "hígítva" is. Rizlinggel.XD)
Oké, akkor nem tesznek bele semmit sem...
Azért tettem fel a kérdést, mert nem szeretem sem a szódát, sem a szénsavas ásványvizet. Kerültem már többször is olyan helyzetbe, hogy nem volt nálam víz, viszont tudtam szódát kérni (pl. túrázás közben). És hiába erőszakoskodom, hogy menjen már ki belőle minden buborék, akkor is rosz íze lesz. Mit tegyek bele, amin nagyon gyorsan csapódnak ki a buborékok (és utánna eltávolítható...) ? Persze a mentolos cukorkán kívül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!