Ha mákos tésztát eszem, utána mindig rámtör az álmosság. Ez normális?
Azt is kalkuláld bele a történetbe, hogy a tészta is feldolgozott, így könnyen emészthető szénhidráttal van tele, (lehet, hogy teljesen abból áll) és a mák is össze van keverve porcukorral, vagy csurgatsz rá mézet, a lényeg, hogy az meg még könnyebben emészthető egyszerű szénhidrát.
Szóval ez rövid távon szolgáltat energiát, az emésztés pedig azonnal, és nagy erőkkel megkezdődik. Ilyen kor a szervezetben lévő vér jelentős része a gyomor, a máj, és a vékonybél vérellátását biztosítja, az agy vérellátása csökken, és elálmosodsz.
Biztos, hogy az ópiát származékok is rátesznek egy lapáttal, de szerintem egy ilyen jellegű ételnél nem lehet csak erre fogni a dolgot.
utolsónak igaza van!
a frissen darált mákban annyira kevés az ópium,hogy egy átlag ember nem képes annyit megenni belőle aminek bódító hatása lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!