Hogy készítsek palacsintába finom, diótölteléket?
gőz fölött verj fel tojásfehérjét cukorral (1 tojásfehérjéhez kb 1 kanál cukor),majd bele a darált dió
(palacsintaszámtól függően én 4-5 tojásfehérjéből szoktam)
A főzött a legjobb, és rendes dióból.
A darált diót felöntöd tejjel, (úgy jobban el lehet találni a mennyiséget, mint ha tejjel kezdenéd) és odateszed főni.
Teszel bele cukrot, vaníliás cukrot (vagy rendes vaníliát) .
Én egy picit hígabbra szoktam csinálni, hogy be lehessen sűríteni pudinggal. Ne nagy sűrítésre gondolj, nem kell nagyon felhígítani. Főzős, vagy hidegen keverős pudinggal is csinálhatod, hogy kenhető legyen. A rumot (aromát) a végén tedd bele. Ha szereted bele a mazsolát, azt meg az elején.
Köszönöm a válaszokat!
Pudingot kihagynám, úgy is el lehet készíteni? Cukorbeteg vagyok.
A pudingban nincs cukor. (a főzősben)
Keményítő van benne, de az a palacsintában 500-szor annyi van.
Ha cukorbeteg vagy, akkor nem a pudingot kell kihagyni, hanem a cukrot!!! Mesterséges, hőstabil édesítőt használj helyette! Vagy a végén tedd bele (pl folyékony polisweet)
De azzal még jobban indokolt a sűrítés, mert cukor nélkül az állaga is más a tölteléknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!