Felétek milyen lángos specialitásokat lehet kapni?
Én Csehországban élek és itt csak szörnyű lángost lehet kapni :(
Az összes bódés helyen (kívéve, persze, ha nem magyar honfitás a lángosos) mirelit lángost kevés olajban felmelegítenek és/vagy odaégetnek. Reszelt Ementálival megszórják és rányomnak vagy fél tubus ketchupot :(
Ha megkérdezem, hogy van e tejföl, akkor meg körberöhögnek, hogy lángosra tejföl :)))
A németek porcukorral, meg Apfelmuss-szal eszik... múltkor megkínáltak, és hát sajnos első reakcióm fújolgás volt, meg leoltás...
mondtam nekik: A lángos fokhagymásan-tejfölösen-sajtosan a király...
Nagymamám csinált mindig töltött lángost, káposztával, túróval, de volt édes is.. De én a sima sajtos tejfölös fokhagymásra esküszöm. :D
Ja és láttam már májkrémeset is, borzalmas belegondolni is :D
Felénk több érdekesség is van,de a legtutibb,és naaagyon finom,az a " Sonka-Bacon-Sajt-Csípős".
Normál méretű lángos "kb 30-35 cm átmérő" megtöltve bőven,összehajtva,és úgy megsütve....kevés sót és fokhagymát a végén rászórni és lehet tápolni. _))
Köszi a válaszokat. Akkor úgylátom a mi zöldséges "vega" lángosunk nem is nagy szám a többihez képest.:D
A sok választól meg is kívántam, lehet elszaladok venni egyet:D
Én is a fokhagymás, tejfölös, sajtos lángost pártolom! :)
Egyszer majd ki akarom próbálni sárgabarack lekvárral meg porcukorral. :) Lényegében fánk tészta.
Nálunk a zöldséges lángost, Olasz lángosnak hívják. Ugyan úgy van rajta, fokhagyma, tejföl meg sajt is és a zöldségek. Paradicsom, paprika, uborka, lilahagyma vagy vöröshagyma. Mi is szoktunk itthon ilyen zöldséges lángost is csinálni. :) Nagyon finom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!