Ha csak ez/ennyi van itthon, mit lehet főzni?
Megírnátok nekem, hogy mit főzzek, ha csak ezek vannak itthon:
krumpli
1 befőttes üveg zsír
só
cukor
fűszerek
fagyasztó:
2 leveles tészta
1 zacskó gyalult tök
3 zacskó karikára vágott cukkini
fél zacskó meggy
2 főre kellene.
Légyszíves írjátok le, hogy kell elkészíteni, mert kezdő vagyok a konyhában. :)
Köszi!
Tökfőzelék:
A tököt kevés vízben főzd meg, pici sót tegyél bele. Csinálj egy kis rántást, azzal forrald össze. Ha találsz esetleg kaprot, apróra vágva főzd azt is bele, ha nincs, jó anélkül is. A berántás után (ha van) egy evőkanál tejföl bele, az is jó. Pici cukor, majd a tányérba szedve ízlés szerint ecet, vagy citromlé.
A cukkinit (egy részét) sózd be, forgasd lisztbe és süsd meg. Sült krumpli mellé nagyon jó.
Ha van tojásod (vagy tudsz venni), akkor a cukkinit tudod rántani is = sózás után először lisztbe, majd felvert tojásba, utána zsemlemorzsába forgatod és aztán sütöd ki.
Csinálhatsz paprikás krumplit is. (Net-en találsz kismillió receptet hozzá)
Köszi!!
A cukkinit (egy részét) sózd be, forgasd lisztbe és süsd meg. Sült krumpli mellé nagyon jó.
Ezt így is lehet? Hogy csak lisztbe forgatom. Köszi szépen, meg fogom csinálni!
A többivel az a baj, hogy se tojásom, se ecetem, se kaprom, se pénzem... :D :)
Igen, ha rántani nem tudod, mert nincs tojás, akkor jó az lisztbe forgatva is.
Majd ha megsült, szórd meg egy kis törtpaprikával és borssal. Akkor finomabb lesz.
Tessék kiválasztani a holnap ebédet!
Paprikás krumpli recept, nézegesd meg őket, amelyikről úgy gondolod, hogy hasonlít ahhoz, amit anyud készített, akkor azt írd ki, lehet rajta tanulni!
tökfőzelék
sütőben sütött krumpli és cukkini(egy tepsit zsírozz ki és felváltva tedd krumpli, cukkini karikákat fűszerezd meg és süsd jó ropogósra, nagyon finom lesz
főtt krumpli meggyszósszal
cukkinis tölts leveles tésztába
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!