Miért görcsöl a gyomrom a szénsavas üdítőktől?
Én is így vagyok a szénsavas folyadékokkal, így hát elkerülöm őket.
Bevallom, eleinte nagyon nehéz volt, de most már egyáltalán nem bánom, hogy így döntöttem, és a szénsavas mérgek helyett inkább iszok egy teát, limonádét, házi készítésű szörpöt, vizet, rostos üdítőt, stb.
Szerintem ne erőltesd. Szuper dolog, ha a szervezeted jelzi, ha valami nem jó a számodra, és érdemes odafigyelned, hallgatnod önmagad jelzéseire. :)
Természetesen ez csak az én véleményem/tanácsom, amit nem muszáj megfogadni! :)
Szerintem teljesen normális. Én világéletemben ilyen vagyok, amióta az eszemet tudom. Így utólag, felnőtt fejjel örülök neki, mert tökéletesen egészséges vagyok, és ez részben az érzékeny gyomromnak és bélrendszeremnek köszönhető.
Nekem annyi a könnyebbségem, hogy vannak olyan szénsavas pezsgők (pl. kölyökpezsgő), illetve pár ilyen üdítő is (pl: cherry coke), amikből ha tényleg csak egy nagyon picit iszok (1, max. 2 decit), akkor nem lesz különösebb bajom tőle. Ezt kitapasztaltam, mert ugye másutt vendégségben általában szénsavas italok vannak.
A baráti kör ezt tudja, ismernek, és nem cikiznek, hanem ha buli van, akkor vagy szólnak, hogy hozzak inni, vagy gondoskodnak róla, hogy legyen olyan üdítő, amit én is meg tudok inni. :)
Az meg, hogy Szilveszterkor kölyökpezsgővel koccintok... :) Ez van, annak úgyis finomabb az íze, jobb szeretem, mint a rendes pezsgőt. :)
Ne bánkódj amiatt, hogy vigyáz rád a szervezeted, hidd el, ez egy nagyszerű, hálás dolog hosszú távon, tapasztalatból mondom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!