Mennyire ismert a köles, hajdina, teljes kiőrlésű tönkölybúza-, illetve rozskenyér ennek a fórumnak az olvasói számára?
A mi családom ismeri és használja is ezeket a gabonákat:
-hajdina, csíráztatva / főzve is !
-köles
-árpa (gersli)
-tönkölybúza (liszt)
-rozs (liszt)
-zab (pehely)
-kukorica (dara)
-amarant (pattogtatva)
Én az utóbbi hónapokban nagyon ráálltam a magokra, szerintem lassan már csipogni fogok.
A hajdinát úgy ahogy van, vízben kifőzöm, és semmivel nem ízesítem. Szívem csücske kaja!
A másik pedig, amit rendszeresítettem, az a köles. Na ahhoz sokat kellet kísérletezni, hogy mivel tehetném ehetővé. Turmixot csinálok belőle:) Fél liter tejben megfőzöm, hagyom állni amíg kihűl és addigra remekül megpuhul. Bele a turmixgépbe, hozzáadok 2 banánt, és 2-2 evőkanál lenmagot, illetve szezámmagot.
Szerintem iszonyatosan finom, én nagyon szeretem! És remélem hosszú távon jót teszek vele a szervezetemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!