Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire ismert a köles,...

Mennyire ismert a köles, hajdina, teljes kiőrlésű tönkölybúza-, illetve rozskenyér ennek a fórumnak az olvasói számára?

Figyelt kérdés
Sok jót olvastam ezekről,a kölest,hajdinát többféleképpen készítem. Abszolút bebizonyosodott amiket olvastam, táplálóak, laktatóak. Szegény országokban még ezek az általános ételek.Akiknek ezekről beszélek,csak néznek,nem ismerik.
2009. júl. 5. 17:56
 1/6 A kérdező kommentje:
Kelet-Afrikában pedig ugalit ettem :-) Ismerős ez valakinek?
2009. júl. 5. 18:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A háború alatt nem volt rizs.Kölest,hajdinát főzött anyám,de nem nagyon szerettük.Azóta sem kívánom.A tönkölybúzát szintén nem szeretem.A rozskenyeret megeszem,ha én sütöm-
2009. júl. 5. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ismert mindenki számára, ha egyebet nem, hát hallott róla. de, hogy széles körben alkalmazzuk-e, azt már nem merném állitani. Szerény véleményem az, hogy jó lenne, ha az általánositott fehér kenyér helyett választékosabban ennénk kenyeret, hiszen ma már annyi féle készül, és mindenki számára hozzáférhető, és a többi magot is szinte észrevétlenül be tudnánk illeszteni az étrendünkbe.
2009. júl. 5. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

A mi családom ismeri és használja is ezeket a gabonákat:

-hajdina, csíráztatva / főzve is !

-köles

-árpa (gersli)

-tönkölybúza (liszt)

-rozs (liszt)

-zab (pehely)

-kukorica (dara)

-amarant (pattogtatva)

2009. júl. 6. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi is eszünk mindenféle magokat, lisztből készült kenyereket , ha vendégségbe megyünk gyakran viszünk saját készítésü kiflit , zsömit . Nagy sikere van még a receptet is elkérik , aztán van aki csinál párszor , de van aki addig se jut el hogy kipróbálja .
2009. júl. 6. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Én az utóbbi hónapokban nagyon ráálltam a magokra, szerintem lassan már csipogni fogok.

A hajdinát úgy ahogy van, vízben kifőzöm, és semmivel nem ízesítem. Szívem csücske kaja!

A másik pedig, amit rendszeresítettem, az a köles. Na ahhoz sokat kellet kísérletezni, hogy mivel tehetném ehetővé. Turmixot csinálok belőle:) Fél liter tejben megfőzöm, hagyom állni amíg kihűl és addigra remekül megpuhul. Bele a turmixgépbe, hozzáadok 2 banánt, és 2-2 evőkanál lenmagot, illetve szezámmagot.

Szerintem iszonyatosan finom, én nagyon szeretem! És remélem hosszú távon jót teszek vele a szervezetemnek.

2012. okt. 9. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!