Honnan lehet tudni, ha egy érett cseresznyében kukac van?
Figyelt kérdés
Anélkül hogy szétnyitnám. És baj ha valaki megeszi a kukacos cseresznyét?2012. jún. 2. 16:11
1/7 anonim válasza:
Én a látás csodájának köszönhetem. (Lyuk a gyümölcsön.) Nem baj, ha van hozzá gusztusod (plusz fehérje).
2/7 anonim válasza:
Önts rájuk vizet, kijönnek a víz tetejére a kukacok.
3/7 anonim válasza:
Ha figyelne kifelé belőle valami, akkor gyanakodni kezdenék.
4/7 anonim válasza:
Kopogtass be finoman, általában ki szoktak jönni, hogy mi a f*sz van.
5/7 anonim válasza:
Nem baj ha megeszed, semmi bajod nem lesz tőle, de én azért lélekben félek ettől, szóval egészben inkább nem is eszek.
Epret is félve eszek, egyszer volt benne egy csiga, áh.
7/7 anonim válasza:
Váltott bő vízben - tehát többször - meg kell mosni a cseresznyét, ami feljön a víz tetejére, azt kiszedjük, azt nem kell megenni....aztán az utolsó vízbe (jól lepje el TÖBB centivel a gyümölcsöt!), öntünk egy kevés ecetet, és szépen óvatosan átkavarjuk kezünkkel az egészet, majd hagyjuk egy jó negyed órát így állni (esetleg még egyszer kétszer újra megmozgatjuk a cseresznyét a vízben), majd ami feljött a víz tetejére, azt kiszedjük. Minden valószínűség szerint ezek vagy éretlen szemek, vagy kukacosak. Édesanyámtól tanultam, mert befőtteltevéskor, vagy csak leves, kompót, sütikészítésnél mindig így mosta, elenőrizte a cseresznyét és a meggyet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!