Lehet-e tulzasba vinni a gyumolcs-evest ill. karos-e a sok gyumolcs?
Mostanaban iszonyat mennyisegu zoldet eszem, es tegnap egyik ismerosom elkezdte mondani, hogy majd valami bajom lesz, mert tul sok c-vitamint viszek be a szervezetembe...
Tegnap pl ezeket ettem:
reggeli: 2 szelet barnakenyer+2 bacon, 3 paradicsom, elozo napi ubisali es vagy fel liter narancsle
tizorai: 2 nektarin
ebed: 2 tonhalas szendvics+salival, egy fel sargadinnye
uzsi: egy jegkrem+masik fele a dinnyenek
vacsi: 3 nektarin
Ez a dolog arrol jott szoba, hogy nalunk a csalad cukkorbeteg es mondtam az ismerosunknek, hogy en probalom ezt elkerulni, mert csak barnakenyeret eszek abbol is keveset, tesztat meg cukrot alig, es az edessegeket is nagyon leredukaltam az ultobbi egy evben...
Szoval azzal riogat hogy a gyumolcsokben levo cukortol is lehetek cukorbeteg, EZ IGAZ?????
Ja es mindenbol biot veszunk!
Koszi a valaszokat
Szia!
A felesleges C-vitamint kipisiled, mert vízben oldódó. Amúgy nem a gyümölcstől lesz az ember cukorbeteg.
Mielőtt ezzel riogatnának, próbából írd be a google-ba, hogy: cukorbetegség, gyümölcs
Én megtettem, egy két linkbe bele is néztem. Tedd ezt te is, és meg fogsz nyugodni, sz ismerősöd meg le fog égni...
Üdv!
...szoval akkor meg nem kell koszorut rendelnem?Huhh, koszi, akor megnyugszom! :D
Kozben nezelodtem a neten es tenyleg ovjak a cukrosokat nehany gyumolcs tulzott fogyasztasatol...ocsem, kesz hogy az ember mar szinte csak levegon meg vizen eljen lassan es akkor leszek egeszseges!!!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!